GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζικά μηνύματα Ερντογάν σε πολίτες για να παραμείνουν στους δρόμους

Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που συγκλόνισε την Τουρκία στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, απέτυχε, ανακοίνωσε ο στρατηγός...


Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που συγκλόνισε την Τουρκία στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, απέτυχε, ανακοίνωσε ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, προσωρινός αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, διευκρινίζοντας πως σκοτώθηκαν 104 πραξικοπηματίες. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει "κλείσει το κεφάλαιο" των πραξικοπημάτων για τα καλά και δεν θα το ανοίξει ποτέ ξανά.

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μαζικά μήνυμα κειμένου σε τουρκικά κινητά τηλέφωνα σήμερα καλώντας τους Τούρκους να "υπερασπιστούν" τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Το μήνυμα με προέλευση "RT ERDOGAN" το οποίο υπογράφει με το πλήρες όνομά του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλεί επίσης τον λαό να κατέβει στους δρόμους εναντίον μιας "μικρής ομάδας στρατιωτικών".

Παράλληλα, η τουρκική προεδρία κάλεσε από την πλευρά της μέσω του Twitter τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους και προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει "νέα ανάφλεξη", προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους και να συνεχίσουν να τους ελέγχουν.

"Καλώ όλους τους πολίτες να πάνε στις πλατείες και τα αεροδρόμια των πόλεων. Θα είμαι και εγώ μαζί τους" τουίταρε ο Ερντογάν.

Οι επιχειρήσεις για την ανακατάληψη του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε τούρκος αξιωματούχος, ενώ νωρίτερα βομβαρδίστηκε εκ νέου το προεδρικό Μέγαρο. 

Συνολικά 1.563 στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος - ανάμεσα τους ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων αντιστρατηγός Μετίν Ιγιντλί, οι οποίοι κατηγορούνται οτι ήταν εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος και θα δικαστούν με την κατηγορία της "προδοσίας". Επίσης πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους κατ' εντολην του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά. 

Ο Ντουντάρ δήλωσε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είναι αποφασισμένες να εξαλείψουν από τις τάξεις τους τα μέλη της "παράλληλης δομής". Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι χρησιμοποιούν την έκφραση "παράλληλη δομή" όταν αναφέρονται στους υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση