GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσαβούσογλου: Ο Κοτζιάς μου είπε ότι θα εκδοθούν οι πραξικοπηματίες!

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με το θέμα που έ...

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, “μίλησα στο τηλέφωνο με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά. Είπε ότι οι 8 προδότες που διέφυγαν στην Ελλάδα θα εκδοθούν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό”.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως "ο κ. Κοτζιάς μου ανέφερε ότι οι αξιωματικοί έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ότι δεν μπορεί να τους δοθεί πολιτικό άσυλο, αλλά ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Συνεπώς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα γίνει η έκδοση".
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε "σε εγκάρδιο κλίμα" με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, του ανέφερε ότι η Ελλάδα καταδικάζει κάθε απόπειρα πραξικοπήματος και στηρίζει την πάλη του τουρκικού λαού για δημοκρατία και προάσπιση της συνταγματικής τάξης στην Τουρκία.
Σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του την άποψη της Ελληνικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η απόπειρα ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης συνιστά πραξικοπηματική και γι’αυτό κολάσιμη ενέργεια.
Σε σχέση με το αίτημα χορήγησης ασύλου, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το διεθνές δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν το μεσημέρι, ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε εκτάκτως στην Αλεξανδρούπολη. Το ελικόπτερο εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ζήτησε άδεια για έκτακτη προσγείωση.

Στο ελικόπτερο τύπου Black Hawk επέβαιναν πραξικοπηματίες, οι οποίοι μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του Ερντογάν, εγκατέλειψαν την Τουρκία.

Στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν τους 8 επιβαίνοντες για παράνομη είσοδο στη χώρα. Είναι όλοι ένστολοι που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Οι 8 πραξικοπηματίες έχουν ξηλώσει από τις στολές τους τα διακριτικά τους και αρνούνται να δηλώσουν στις ελληνικές αρχές την ταυτότητά τους και από που ακριβώς προέρχονται.

Από την πλευρά του, το ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι «προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση