GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιλντιρίμ απέρριψε κάθε "πνεύμα εκδίκησης" προς τους πραξικοπηματίες

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απέρριψε σήμερα κάθε "πνεύμα εκδίκησης" προς τους πραξικοπηματίες οι οποίοι αποπειράθη...


Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απέρριψε σήμερα κάθε "πνεύμα εκδίκησης" προς τους πραξικοπηματίες οι οποίοι αποπειράθηκαν να καταλάβουν την εξουσία το βράδυ της Παρασκευής, απευθύνοντας έκκληση για σεβασμό του κράτους δικαίου.

"Κανείς δεν μπορεί να διαπνέεται από ένα πνεύμα εκδίκησης. Ένα τέτοιο πράγμα είναι εντελώς απαράδεκτο στο κράτος δικαίου", δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε ομιλία του στην Άγκυρα.

"Σήμερα, έχουμε ανάγκη για ενότητα", πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ έπειτα από συνάντηση με τον ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Οι δηλώσεις αυτές του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης γίνονται έπειτα από τη δημοσίευση εικόνων που δείχνουν τους αντιπάλους του πραξικοπήματος να χτυπούν στρατιώτες που παραδόθηκαν.

"Εξέφρασα την ανησυχία μου στον Πρωθυπουργό. Ιδιαίτερα, νομίζω ότι οι βίαιες πράξεις που διαπράχθηκαν σε βάρος στρατιωτών που δεν υπάκουσαν σε διαταγές είναι άδικες", δήλωσε από την πλευρά του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι θα δεχόταν την επαναφορά της θανατικής ποινής αν το τουρκικό κοινοβούλιο αποφάσιζε κάτι τέτοιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση