GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτινγκερ: Πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία

"Πρέπει να αποφασίσουμε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας", δηλώνει σε συνέντευξή του στην Bild ο ...


"Πρέπει να αποφασίσουμε την επιβολή κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας", δηλώνει σε συνέντευξή του στην Bild ο επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Ετινγκερ. Και οι δύο χώρες δεν εκπλήρωσαν τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις τους το 2015. Εάν η Κομισιόν θέλει να διατηρήσει την αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων του προϋπολογισμού, θα πρέπει να αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις.

Είχε προηγηθεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel είχε δηλώσει ότι το θέμα των κυρώσεων θα τεθεί σύντομα στην ημερήσια διάταξη στην Κομισιόν για να αποφασίσει.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η Κομισιόν είχε εμποδίσει την επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία λόγω των εκλογών. Η απόφαση αυτή του Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ είχε επικριθεί σφοδρά, αλλά και ο ίδιος ο Ετινγκερ είχε υπερασπιστεί τις εξαιρέσεις για τα ελλείμματα.

Την Τρίτη πάντως η Κομισιόν θα συνεδριάσει στο Στρασβούργο για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση