GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πραξικόπημα... ένωσε τα τέσσερα μεγάλα κόμματα της Τουρκίας

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, τα τέσσερα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας καταδίκασαν σήμερα την απόπειρα πραξικοπήματος στ...


Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, τα τέσσερα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας καταδίκασαν σήμερα την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.

Σε μια κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, τα τέσσερα κόμματα, από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP) που ίδρυσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έως και το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), υπογράμμισαν ότι η κοινή τους αυτή στάση είναι πολύτιμη για την προάσπιση της δημοκρατίας στην Τουρκία.
Κατά την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της εθνοσυνέλευσης εγκρίθηκε η διακήρυξη, την οποία υπογράφουν ο πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, οι αρχηγοί του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.
Στο κείμενο αναφέρεται ότι «η αποφασιστικότητα που επέδειξε η εθνοσυνέλευση απέναντι στην απόπειρα πραξικοπήματος έχει μεγάλη αξία από πλευράς περαιτέρω εδραίωσης της Δημοκρατίας στην Τουρκία. Όπως σήμερα, έτσι και στο μέλλον, κάθε χέρι που σηκώνεται εναντίον του έθνους και της εθνοσυνέλευσης, θα βρίσκει μπροστά του την ατσάλινη βούληση της εθνοσυνέλευσης».
Τα τέσσερα κόμματα αναφέρουν ότι «παρά τις μεταξύ μας διαφορές, είμαστε και θα είμαστε πάντα υπέρ της λαϊκής βούλησης» και καταδικάζουν από κοινού την απόπειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση