GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ντάνιελ Ντάε Κιμ μπήκε στην Ακαδημία των Όσκαρ

Ο ηθοποιός Ντάνιελ Ντάε Κιμ, που πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «Lost», είναι ένας από τους 683 ανθρώπους που κάλεσε η Αμερικανι...


Ο ηθοποιός Ντάνιελ Ντάε Κιμ, που πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «Lost», είναι ένας από τους 683 ανθρώπους που κάλεσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου να γίνει μέλος αποκτώντας δικαίωμα ψήφου, στην προσπάθειά της να εντάξει περισσότερα άτομα στη διαδικασία επιλογής των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ.
Οι επιστολές στάλθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», το 46% των προσκεκλημένων είναι γυναίκες και το 41% άτομα που δεν ανήκουν στη λευκή φυλή.
Ο αριθμός ρεκόρ των προσκλήσεων που στάλθηκαν ήταν η άμεση αντίδραση της Ακαδημίας στην κριτική που δέχτηκε για την έλλειψη της διαφορετικότητας στις υποψηφιότητες των Όσκαρ, η οποία ήταν και η αφορμή να δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκστρατεία #OscarsSoWhite.
Ο Ντάνιελ Ντάε Κιμ, ανακοίνωσε ότι έλαβε την πρόσκληση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Νιώθω ότι είναι μία πραγματικά ουσιαστική κίνηση», δήλωσε ο 47χρονος ηθοποιός στο «Hollywood Reporter» και πρόσθεσε: «Δίνω πολλά συγχαρητήρια στην Cheryl Boone Isaacs. Είπε ότι θα κάνει αλλαγές και τις έκανε αμέσως».
Παρά τον αυξημένο αριθμό συμμετοχής γυναικών και ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες, ο Κιμ σημειώνει ότι η Ακαδημία έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει όσον αφορά την επίτευξη καλύτερης εκπροσώπησης στους κόλπους της.
Τα προηγούμενα χρόνια ο κατάλογος των μελών της Ακαδημίας αποτελούνταν κατά 92% από λευκούς και κατά 75% από άντρες. Με τη νέα σύνθεση τα παραπάνω ποσοστά θα διαμορφωθούν σε 89% και 73% αντίστοιχα.
«Αυτές οι αλλαγές είναι ένα μακιγιάρισμα της Ακαδημίας. Δεν είμαι σίγουρος αν οι μελλοντικές προσκλήσεις θα είναι τόσο διαφορετικές, ωστόσο νομίζω ότι είναι ένα θετικό σημάδι», δήλωσε ο ηθοποιός.
Στη λίστα των προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο 24χρονος ηθοποιός Τζον Μπογιέγκα, από το Star Wars, η σκηνοθέτις Μαριέλ Χέλερ, και η ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ, Πάτι Λουπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση