GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η επιστροφή του Φλαμπουράρη...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.  «Δεν είναι ευχαριστημένος ο κόσμος αλλά να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είναι αρκετά αυτά που έκανε μέχρι τώρα...

Γράφει ο Μαυρογιαλούρος. 

«Δεν είναι ευχαριστημένος ο κόσμος αλλά να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είναι αρκετά αυτά που έκανε μέχρι τώρα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Βοηθήσαμε ο κόσμος να έχει τα στοιχειώδη και να μην ψάχνει τα σκουπίδια…»
Με αυτή τη δήλωση που έκανε την Κυριακή το πρωί σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης έγινε πάλι, ύστερα από πολύ καιρό, το πρόσωπο της ημέρας ξεσηκώνοντας θύελλα οργισμένων σχολίων και αντιδράσεων την ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 3.875.000 άνθρωποι στη χώρα μας ζουν κάτω ή στο όριο της φτώχειας. Κι αυτός είναι περήφανος επειδή δήθεν ο κόσμος δεν ψάχνει τα σκουπίδια.

Ο λόγος που εγώ ασχολούμαι με τη συνέντευξή του όμως δεν είναι μόνο αυτός. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι η επανεμφάνισή του έχει ευρύτερο ενδιαφέρον για τα παρασκηνιακά δρώμενα στον κυβερνητικό χώρο.

Ο μπάρμπα Αλέκος ο εργολάβος είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο για ένα μεγάλο διάστημα κι όπως πρώτος σας είχα αποκαλύψει ήταν στα μαχαίρια με τον άλλο υπουργό Επικρατείας, τον Νίκο Παππά, με τον οποίο είχαν πιαστεί και στα χέρια μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι νεότερες πληροφορίες που υπάρχουν λοιπόν λένε ότι τώρα τελευταία πέρασε στην αντεπίθεση και όχι μόνο αυτό. Προσπαθεί να βάλει για τα καλά στην άκρη τον Παππά εκμεταλλευόμενος τις τελευταίες αποτυχίες του.

Στις νέες δηλώσεις του δεν είπε καθόλου τυχαία κατ’ αρχάς ότι ο ίδιος δεν πίστεψε από την πρώτη στιγμή πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους. Αυτό δεν ήταν απλώς καρφί αλλά ταβανόπροκα κατά του Παππά ο οποίος δεν διακινούσε μόνο αλλά θεωρούσε κιόλας, σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι μπορεί να σχηματιστεί το άθροισμα των 200 για να ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα.

Αυτό ήταν και ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής που το -περί τον Ν. Παππά- επιτελείο των «νεαρών» του Μεγάρου Μαξίμου - με Τζανακόπουλο, Τσεκέρη, Καρανίκα και τα άλλα παιδιά- κατέστρωναν: Να ψηφιστεί ο νέος νόμος με αυξημένη πλειοψηφία, να γίνουν εκλογές με απλή αναλογική, να επέλθει η παραγραφή για Βαρουφάκη, Τσίπρα και την πρώτη κυβέρνηση, να ανακατευθεί η τράπουλα και να μπορέσει να επιπλεύσει έστω και ως δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ…
Ο Φλαμπουράρης δήλωνε αντίθετος λέγοντας ότι δεν θα βγει αυτό το σχέδιο. Όχι ότι τον ρωτούσαν δηλαδή, αλλά ο ίδιος κουβεντιάζοντας δεξιά και αριστερά έστελνε τα δικά του μηνύματα. Και βλέποντας ότι τώρα οι μετοχές του Παππά υποχωρούν κάνει την αντεπίθεσή του διεκδικώντας την εκ νέου αναβάθμισή του απέναντι στον Τσίπρα για λογαριασμό των «γερόντων» του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι λέει λοιπόν ο ίδιος; Ότι προς το παρόν το σενάριο των πρόωρων εκλογών κάηκε, ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη τώρα να προχωρήσει μέχρι νεοτέρας και ότι μόνη διέξοδος είναι να γίνει αυτό που εκείνος πρότεινε από την αρχή: «Παντρολογήματα» με τον Βασίλη Λεβέντη. Αυτός βρίσκεται μάλιστα πίσω από την πρόσκληση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στον Τσίπρα να πάει σπίτι του να φάνε ψάρι. Ήδη ψήνεται και η κυβερνητική συνεργασία τους, με είσοδο του Λεβέντη στο υπουργικό συμβούλιο κατά τον ανασχηματισμό, μπας και μπορέσει να μεγαλώσει η συμπολίτευση στη Βουλή.

Σας άφησα για το τέλος μια αποστροφή του εργολάβου από τη προχτεσινή συνέντευξή του που έχει σημασία: «Μέχρι να γίνουν εκλογές η κυβέρνηση μπορεί να φέρει νόμο για το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών». Αυτό επιβεβαιώνει την αποκάλυψη που σας έκανα την Πέμπτη, ότι δηλαδή σκέφτονται να ξαναδοκιμάσουν να φέρουν σε λίγο καιρό, με άλλη αφορμή, την απλή αναλογική αν όμως είναι σίγουροι ότι θα πιάσουν τους 200 αυτή τη φορά.
Προς το παρόν, όπως βλέπετε, ο εμφύλιος Φλαμπουράρη – Παππά γνωρίζει νέα σπαρταριστά επεισόδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση