GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο άνθρωπος-σύμβολο του πραξικοπήματος στην Τουρκία- ΒΙΝΤΕΟ

Ο 40χρονος Μετίν Ντογάν μίλησε στην "Daily Mail" για τη νύχτα που σταμάτησε το άρμα μάχης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολη...


Ο 40χρονος Μετίν Ντογάν μίλησε στην "Daily Mail" για τη νύχτα που σταμάτησε το άρμα μάχης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης την ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.
«Περάστε από πάνω μου ή φύγετε!». Αυτά ήταν τα λόγια του ανθρώπου που έπεσε μπροστά σε τανκ και έγινε σύμβολο της απόπειρας πραξικοπήματος.
Ο Μετίν, που υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό όταν ήταν 30 ετών, είπε πως δεν είχε καμία αμφιβολία ότι έκανε το σωστό και οι πράξεις του υμνήθηκαν σε όλον τον κόσμο μέσω του hastag #tankman στο Twitter.

«Όταν είδα τα τανκς, γύρισα στον αδερφό μου και του είπα: "Εσύ έχεις παιδιά και οικογένεια. Εγώ φεύγω". Και έφυγα χωρίς να τους αφήσω να μου πουν τίποτα για αυτό που ήθελα να κάνω», είπε ο Μετίν. 
Η φωτογραφία που τον απεικονίζει να είναι ξαπλωμένος μπροστά στο άρμα, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, έγινε πολύ γρήγορα το σύμβολο του αγώνα των πολιτών που κατέβηκαν στους δρόμους για να σταματήσουν το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Δείτε το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση