GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενισχυμένη αναλογική, ο πόθος της ΝΔ

Από τον Διονύση Σταμάτη Ο πόθος της σημερινής δεξιάς είναι η πτώση της κυβέρνησης για να έρθει να κάνει αυτή κουμάντο στα πράγματα, ...

Από τον Διονύση Σταμάτη

Ο πόθος της σημερινής δεξιάς είναι η πτώση της κυβέρνησης για να έρθει να κάνει αυτή κουμάντο στα πράγματα, να επικρατήσει στην εξουσία. Επιδιώκει μια πολιτική επικράτηση στη μεσαία τάξη με ευκαιριακή –όπως πάντα- συμμαχία των φτωχών. Οι φτωχοί στη ΝΔ χρησιμοποιούνται ως τζόκερ στη τράπουλα για πλεονάζων υλικό ψήφων όπου και με τη βοήθεια της ενισχυμένης αναλογικής που σύστησε στις μεταπολεμικές κυβερνήσεις ο Αμερικανός πρέσβης Πιουριφόι να παγιώνονται στην εξουσία μέσα στην αιωνιότητα. Μετά τους εγκαταλείπει στη ανέχεια και μιζέρια τους .

Οι πλούσιοι (αν τους αποκαλέσεις άρχουσα τάξη κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς Μαρξιστής από τα δεκανίκια της Δεξιάς) έχοντες μια παθολογική εξάρτηση πλούτου απορρίπτουν οποιονδήποτε συμβιβασμό ή πρόταση για μοιρασιά του. Διαχρονικά ο ρόλος της ΝΔ είναι να εμποδίζει τους φτωχούς να μοιραστούν τις περιουσίες με τους μη έχοντες μέσω του καλπονοθευτικού συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής. Σήμερα ψάχνει τρόπους να προσεγγίσει πάλι τη μεσαία τάξη που πρόδωσε μέσω μνημονίων και αδιέξοδης πολιτικής. Οι κυβερνήσεις για να παραμένουν στην εξουσία πρέπει να κάνουν τα θελήματα της μεσαίας τάξης κάτι που δεν έπραξε ο κ. Σαμαράς παρασυρμένος από κάποιος συμβούλους του που του πρότειναν να πάει λίγο ποιο δεξιά στη παραλία που λιάζονταν ακροδεξιά μαργαριτάρια. Έτσι το πάλαι ποτέ δεξιό κόμμα που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής απέχει παρασάγγας ενενήκοντα από το σημερινό του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη διότι εμπεριέχει αυτά τα μαργαριτάρια που εξελίχτηκαν σε ιεραρχικά μπριγιάντια αλλά με τον καιρό χάνουν τη λάμψη τους.

Σήμερα η ΝΔ έχει τον άχαρο ρόλο της αντιπολίτευσης και θα παραμένει εκεί αν συνεχίζει να μιλά μίαν άλλη γλώσσα, την ιδιάζουσα διάλεκτο μιας ξεπερασμένης και καταδικασμένης πολιτικής που άλλωστε είναι και η μόνη νοσταλγός.

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ΑΡΘΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ...ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση