GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός στο Ιντσιρλίκ τα ξημερώματα για απόπειρα πραξικοπήματος

Τουλάχιστον 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί σε βαρεά οχήματα περιέβαλαν την νατοϊκή βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα τις πρώτες πρωινές ώρες, με το...


Τουλάχιστον 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί σε βαρεά οχήματα περιέβαλαν την νατοϊκή βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα τις πρώτες πρωινές ώρες, με τον Τούρκο υπουργό, Ομέρ Τσελίκ, να αναφέρει πως επρόκειτο για "έλεγχο ασφαλείας". όπως γράφει το Russian Today, χωρίς βέβαια επίσημη ανακοίνωση, υπήρχε έντονη φημολογία για νέα απόπειρα πραξικοπήματος ή επρόκειτο για κάποια VIP επίσκεψη. 

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η αστυνομία στα Άδανα είχε συνταχθεί για το ενδεχόμενο απόπειρας νέου πραξικοπήματος ενώ η είσοδος στη βάση είχε αποκλειστεί. Δυνάμεις ασφαλείας οπλισμένοι με τουφέκια και τεθωρακισμένα τύπου ΤΟΜΑ διακρίνονται στις φωτογραφίες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. 

Ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομέρ Τσελίκ, υποβάθμισε την κατάσταση γράφοντας στο Twitter πως πραγματοποιήθηκε "επιθεώρηση ασφαλείας"

"Κάναμε έναν γενικό έλεγχο ασφαλείας. Τίποτα το κακό", έγραψε στην ανάρτηση στο twitter από τα Άδανα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ορισμένοι υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέρρευσαν γύρω από τη βάση. Δεν υπήρξε ωστόσο ένταση όπως την πρόσφατη διαδήλωση στα Άδανα που οι υποστηρικτές του ζητούσαν το κλείσιμο της βάσης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση