GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραμένουν στους δρόμους της Τουρκίας χιλιάδες πολίτες

Χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την υποστ...


Χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην Άγκυρα ότι τίποτα δεν έχει προς το παρόν λήξει και προέτρεψε τους υποστηρικτές της κυβέρνησης να παραμείνουν στους δρόμους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, που δήλωσε από την Άγκυρα ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ότι η απειλή του πραξικοπήματος έχει πλήρως εξαλειφθεί.

Ο ίδιος τόνισε ότι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα αποφεύχθηκε, ότι καμία περιοχή δεν βρίσκεται εκτός ελέγχου των κυβερνητικών δυνάμεων, ωστόσο χρειάζεται η χώρα να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Μαζικά μηνύματα στα κινητά

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μαζικά μήνυμα κειμένου σε τουρκικά κινητά τηλέφωνα, καλώντας τους Τούρκους να "υπερασπιστούν" τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Το μήνυμα με προέλευση "RT ERDOGAN" το οποίο υπογράφει με το πλήρες όνομά του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλεί επίσης τον λαό να κατέβει στους δρόμους εναντίον μιας "μικρής ομάδας στρατιωτικών".

Παράλληλα, η τουρκική προεδρία κάλεσε από την πλευρά της μέσω του Twitter τους πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους και προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει "νέα ανάφλεξη", προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο οι πολίτες να παραμείνουν στους δρόμους και να συνεχίσουν να τους ελέγχουν.

"Καλώ όλους τους πολίτες να πάνε στις πλατείες και τα αεροδρόμια των πόλεων. Θα είμαι και εγώ μαζί τους" τουίταρε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση