GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί πρέπει να ενημερώνει το Τελ Αβιβ για την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ "Δεν έχει ματαγινει "... στην παγκόσμια σύγχρονη ιστορία! To...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

"Δεν έχει ματαγινει"... στην παγκόσμια σύγχρονη ιστορία! To...
Τελ Αβιβ ανακοινώνει την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ;
Μια νέα παγκόσμια πρωτιά αποκτάει η σημερινή Ελλάδα. Η αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι της κυβέρνησης, απέναντι στο "κράτος τρομοκράτη" -όπως αποκαλούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ το Ισραήλ-, ανακοινώνεται επισήμως από το Τελ Αβιβ. κι όχι από την Ελλάδα.
Ο Naor Gilon  (נאור גילאון), ο ισραηλινός πρεσβευτής στη Ρώμη και εκλεκτός του Avigdor Lieberman (διατέλεσε Διευθυντής του υπουργικού γραφείου όταν ήταν ΥΠΕΞ ο ακροδεξιός Avigdor Lieberman), με συνέντευξη στην και "νουθετώντας" τα ιταλικά πολιτικά κόμματα, χρησιμοποιεί ως παράδειγμα αλλαγής πολιτικής απέναντι στη χώρα του, την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ:
Naor Gilon...  "Μεταξύ προκατάληψης κι άγνοιας, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα" (Tra pregiudizio e ignoranza, deformano la realtà)" 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα άλλαξε ιδέα για το Ισραήλ"...
"...Έχουμε παραδείγματα σε άλλες χώρες όπου πρόσωπα μας ασκούσαν πολλές κριτικές στο Ισραήλ όταν ήταν αντιπολίτευση, αλλά στην κυβέρνηση άλλαξαν ιδέες. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια ισραηλινή παροιμία, τα πράγματα φαίνονται έτσι από μια θέση, ενώ από άλλη θέση φαίνονται διαφορετικά".
Το επιχείρημα αλλαγής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιείται από το επίσημο Ισραήλ, για να καταδείξει όσους ακόμη επιμένουν σε "ένα νέο αντισημιτισμό" (όρος που χρησιμοποιούν στο Ισραήλ, για όσους παραμένουν πιστοί στις αποφάσεις του ΟΗΕ, από το 1948 έως σήμερα και το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης στη δική του πατρίδα).
Κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Δεν υπάρχει στην πολιτική επιστήμη. Ακόμη και σε κατεχόμενες χώρες οι κατακτητές ορίζουν δοτές κυβερνήσεις για να ανακοινώνουν πολιτικές ή αποφάσεις.
Στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της πατρίδας μας ήταν ο κατοχικός πρωθυπουργός Ράλλης που υπόγραφε τις αποφάσεις των ναζί.
Στη διάρκεια των μνημονίων, οι "δανειστές" συντάσσουν και καταθέτουν νομοσχέδια, που όμως ψηφίζει η βουλή.
Το θέμα παρέμβασης στα εσωτερικά ενός κόμματος από ένα κράτος, έχει μια άλλη διάσταση που προκαλεί τρόμο. Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μάθουν πως το κόμμα για το οποίο νομίζουν ότι αποφασίζουν οι ίδιοι, έχει μια άλλη πολιτική από αυτή των δημόσιων θέσεων του. Βέβαια, η γνωστή δημοσιογραφία και φυσικά το γνωστό ΑΠΕ (εκεί μελετούν κι όχι απλώς διαβάζουν, αναλυτικά το συγκρότημα Benedetti, το οποίο μάλιστα στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα στην υποψηφιότητά του ως προέδρου της Ε.Ε.), δεν μετέδωσε ποτέ αυτό το γεγονός.

Η αλλαγή θέσης ενός κόμματος κυβερνητικής εξουσίας και μάλιστα της "ανανεωτικής αριστεράς", σε ένα κρίσιμο ιστορικό, ιδεολογικό και πολιτικό ζήτημα που γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές αγωνιστών  (η Γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το 1948, με περισσότερες από 70 καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ και τον σημερινό πρωθυπουργό να διαδηλώνει με την Παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν στην πλατεία Συντάγματος, το καλοκαίρι του 2014, εναντίον του "κράτους τρομοκράτη" για τη σφαγή στη μαρτυρική Γάζα), ανακοινώνεται επισήμως από το Τελ Αβιβ.
Η πολιτική επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια!
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας... κι η δυσοσμία θα μας πνίξει.


Η παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν της Επανάστασης κοσμούσε το λαιμό του Τσίπρα, στην πορεία αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης στο Σύνταγμα, εναντίον της σφαγής στη Γάζα, από το "κράτος τρομοκράτη"... Ιούλης 2014)

Υ.Γ. Παρατίθεται το ακριβές κείμενο στην ιταλική:
Naor Gilon: "Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα άλλαξε ιδέα για το Ισραήλ"...
"No, noi lavoriamo con tutti tranne con gli antisemiti. E abbiamo esempi in altri Paesi di persone molto critiche con Israele all’opposizione, che al governo hanno cambiato idea, come Syriza in Grecia. Come recita un detto israeliano, le cose che si vedono da una posizione, si vedono diversamente da un’altra"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση