ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Στουρνάρας: Θα απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται στα στρώματα

Share it:

Το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των capital controls θα είναι να μπορεί να βγάλει χωρίς φόβο ο πολίτης τα λεφτά από τα στρώματα, καθώς το νέο χρήμα και εντός Ελλάδας δεν θα υπόκειται σε κεφαλαιακό έλεγχο, δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».

«Θα απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται στα στρώματα, όπως κάναμε για τα χρήματα του εξωτερικού. Αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα επόμενα μέτρα για την άρση των capital controls,  καθώς το κουβεντιάζουμε με το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι θα μπορεί κάποιος να βάζει και να βγάζει χρήματα από τις τράπεζες όποτε θέλει χωρίς να υπόκειται σε κεφαλαιακό περιορισμό. Αυτό θα αφορά το νέο χρήμα που θα μπαίνει στις τράπεζες », τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ο επικεφαλής της ΤτΕ επισημαίνει:

«Δεν θα εντάσσεται στο καθεστώς κεφαλαιακού ελέγχου η πρόωρη αποπληρωμή δανείων, ενώ θα πρέπει να διευκολύνουμε επιχειρήσεις στην εισαγωγή πρώτων υλών».

Ο επικεφαλής της ΤτΕ εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του χρόνου, συνδέοντας μάλιστα στην απόφαση με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και επιμένει πως θα ήταν προς όφελος και της χώρας και των δανειστών να επιταχυνθεί η απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ θεωρεί με τεχνοκρατικά επιχειρήματα ότι τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη.

 

Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση