GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι «Όρνιθες» της Στέγης ετοιμάζονται να... πετάξουν για Επίδαυρο

Mετά την επιτυχημένη «Γκόλφω» του, ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (19 & 20 Αυγούστου), με έναν θίασο ...


Mετά την επιτυχημένη «Γκόλφω» του, ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (19 & 20 Αυγούστου), με έναν θίασο πρώτης γραμμής και μια παράσταση-γιορτή των αισθήσεων, ριζωμένη στην αξεπέραστη ποιητική δύναμη της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Όρνιθες» (414 π.Χ.), σε παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία κατεβαίνει για πρώτη φορά στο αργολικό θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.
Σε μετάφραση του Γιάννη Αστερή, οι «Όρνιθες» του Νίκου Καραθάνου θα έχουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά: «Τονίζουν την ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει, να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο, να έρθει σε επαφή με την αληθινή του επιθυμία» σημειώνει η ομάδα των καλλιτεχνών (Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Καραθάνος, Έμιλυ Κολιανδρή, Χρήστος Λούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νατάσσα Μποφίλιου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Άρης Σερβετάλης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη) που στέλνει «τα συλλυπητήριά της στο φόβο», ορμώντας με αγάπη στα λόγια ενός ποιητή που «δεν ντρέπεται για τίποτα».
Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο φίλων, του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, που εγκαταλείπουν την πόλη τους την Αθήνα, για να αναζητήσουν μια νέα πολιτεία «μαλακιά και παχουλή σαν πουπουλένιο στρώμα ή σαν την κοιλίτσα του μωρού». Και τη βρίσκουν στη χώρα των πουλιών, που την ονομάζουν «Νεφελοκοκκυγία».
«Οι Όρνιθες μιλούν για μία πίστη στο απίστευτο» είπε ο Νίκος Καραθάνος για την παράσταση, την οποία θα «αγκαλιάσει» η μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου. Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν θα είναι σαν την μουσική του Μ. Χατζιδάκι στο θρυλικό ανέβασμα της παράστασης από το Θέατρο Τέχνης το 1959, αλλά θα έχει κλασικές, electro και ποπ επιρροές.
Είναι η πρώτη φορά που η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση