GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τα δημοψηφίσματα θα παραλύσουν την Ευρώπη»

"Εάν κάθε χώρα της Ε.Ε. για κάθε δυσάρεστο θέμα κάνει δημοψήφισμα δεν θα λειτουργεί τίποτα πλέον στην E.E. και η Ευρώπη θα παραλύσει...


"Εάν κάθε χώρα της Ε.Ε. για κάθε δυσάρεστο θέμα κάνει δημοψήφισμα δεν θα λειτουργεί τίποτα πλέον στην E.E. και η Ευρώπη θα παραλύσει", είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ελμαρ Μπροκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός παρέπεμψε στο δημοψήφισμα της Ουγγαρίας, όπου ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν θέλει "να αυτοσκηνοθετηθεί ως ισχυρός άντρας, ως ήρωας". Πρόκειται για προπαγάνδα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό. "Αυτό δεν πρέπει να καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε καμία περίπτωση", είπε ο Μπροκ.

Αντίθετα, η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς, Σάρα Βάγκενκνεχτ μιλώντας στο πρώτο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ΑRD επανέλαβε το αίτημα να γίνονται δημοψηφίσματα και στη Γερμανία, "ιδίως σε θέματα όπως είναι η αποχώρηση ή η παραμονή στην Ε.Ε. πρέπει να ερωτώνται οι πολίτες. Δεν πρέπει να είναι κανείς τόσο υπερόπτης και να πιστεύει ότι οι πολίτες δεν είναι σε θέση να σχηματίσουν γνώμη", είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως το γερμανικό Σύνταγμα δεν προβλέπει την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων παρά μόνο κατ΄εξαίρεση για πολύ σοβαρά θέματα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση