GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας, δύο εβδομάδες πριν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακ...


Αντιτρομοκρατική επιχείρηση πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας, δύο εβδομάδες πριν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με πηγή από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, την οποία επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας προχώρησε σε συλλήψεις δέκα μελών μίας οργάνωσης που προετοίμαζε τρομοκρατικές ενέργειες, χωρίς να διευκρινίζεται μέχρι στιγμής ο τόπος και λεπτομέρειες της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας της λατινικής Αμερικής.

Η ιστοσελίδα "Globonews" ανέφερε ότι τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που συνελήφθησαν συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος (IS). 

Οι ύποπτοι είναι όλοι τους Βραζιλιάνοι και ανάμεσά τους είναι ένας ανήλικος. Ορισμένοι είχαν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «μέσω του Διαδικτύου» κι είχαν προσπαθήσει να αγοράσουν όπλα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας, Αλεξάντρε ντε Μοράες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μπραζίλια.

Ο «ηγέτης» του «πυρήνα» αυτού, τον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ερασιτεχνικό»,  ζούσε στην πολιτεία Παρανά και προσπαθούσε να αγοράσει ένα τουφέκι εφόδου AK-47 από έναν ιστότοπο πώλησης όπλων που έχει έδρα στη γειτονική Παραγουάη.

«Επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω (των εφαρμογών) WhatsApp και Telegram και μόνο οι δύο γνωρίζονταν από πριν. Ο ηγέτης βρίσκεται στην πολιτεία Παρανά» της νότιας Βραζιλίας, πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι δέκα ύποπτοι παρακολουθούνταν από τον Απρίλιο. «Συμμετείχαν σε μια οργάνωση που ονομάζεται "Υπερασπιστές της σαρίας" (σ.σ. του ισλαμικού νόμου) και σχεδίαζαν να αγοράσουν όπλα για να διαπράξουν εγκλήματα στη Βραζιλία αλλά και στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον βραζιλιάνο υπουργό Δικαιοσύνης.

Ήδη, από την περασμένη Τρίτη (19/7), η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βραζιλίας ενημέρωσε πως διερευνά οποιαδήποτε ένδειξη για απειλή προς την ομαλή διεξαγωγή και την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν στις 5 Αυγούστου στο Ρίο, μετά τη δήλωση υποταγής από μια ισλαμική ομάδα της Βραζιλίας στο Ισλαμικό Κράτος (IS).

Οι Αρχές της Βραζιλίας προχώρησαν σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, μετά τον θάνατο τόσων ανθρώπων από τη φονική επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια την περασμένη εβδομάδα, με αύξηση των ελέγχων στους δρόμους ανάμεσα σε άλλα μέτρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση