GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Παίζετε με την απλή αναλογική γιατί φοβάστε την απλή λογική

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε η Φώφη Γεννήματα από το βήμα της Βουλής, κατά τη ομιλία τ...


Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε η Φώφη Γεννήματα από το βήμα της Βουλής, κατά τη ομιλία της για τον εκλογικό νόμο, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «τεχνάσματα και τερτίπια».

“Παίζετε με την απλή αναλογική επειδή φοβάστε την απλή λογική που λέει ότι δεν μπορείτε. Δεν μπορείτε άλλο, τα κάνατε μαντάρα”, δήλωσε η κ. Γεννήματα και διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα μιλούσε για απλή αναλογική αν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον ΣΥΡΙΖΑπρώτο κόμμα. “Όχι βέβαια, είναι σίγουρο αυτό”, σχολίασε, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “μια χαρά το αξιοποίησε το μπόνους” των εδρών στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Χαρακτήρισε μάλιστα την κίνηση της κυβέρνησης να φέρει την απλή αναλογική ως “αριστερό φερετζέ στη δεξιά πολιτική που εφαρμόζει”.

Η κ. Γεννήματα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην αναζητά στη Δημοκρατική Συμπαράξη “συνενόχους”. “Ψάξτε αλλού για θηράματα στις παγίδες σας. Πρόκειται για τέχνασμα να βάζετε τον αρμόδιο υπουργό να περιφέρει εξαγγελίες για μικρότερο μπόνους. Εσείς να με διαβεβαιώνετε ότι ψάχνετε ευρύτερες συμφωνίες και μετά από λίγες μέρες θυμηθήκατε τα ιερά και όσια της αριστεράς”, ανέφερε.

Αναφορικά με την πρόταση που είχε καταθέσει παλιότερα το ΠΑΣΟΚ για απλή αναλογική, η κ. Γεννήματα δήλωσε: “Να τελειώνουμε με την καραμέλα της πρότασης νομού του ΠΑΣΟΚ. Εσείς την απορρίψατε δυο φορές πέρσι. Εσείς κι όχι εμείς κάνετε χαρούμενο τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί με την πολιτική σας και την ανικανότητά σας διευκολύνετε τη δεξιά παλινόρθωση”.

“Έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον εκλογικό νόμο”, είπε η Φώφη Γεννήματα και παρέθεσε τα όσα προβλέπει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ:

  • Κατάργηση του μπόνους έως το ποσοστό του 42%

  • Ζητάμε κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

  • Διατήρηση του 3% ως όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή

  • Υπέρ της ψήφους στα 17 έτη

  • Δικαίωμα ψήφου και στην ομογένεια και όσων ζουν στο εξωτερικό

“Μόνο σας ενδιαφέρον είναι η εξουσία. Όμως, το στοίχημα να βγούμε από τη μέγγενη της κρίσης είναι εθνικό. Είναι πάνω από παρατάξεις και χρώματα. Ας μην κοιτούν σε μας για δεκανίκι, άλλοθι και πρόθυμους ηλίθιους. Σε μας να κοιτάξουν, όταν μπορούν να μας κοιτάξουν στα μάτια”, κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση