GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χουλιαράκης: Δεν έχουμε λάβει τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν έχει παραλάβει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών τις προτάσεις των αρμόδιων υπουργείων για την αναστολή των μισθολογικών προαγωγών του σ...


Δεν έχει παραλάβει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών τις προτάσεις των αρμόδιων υπουργείων για την αναστολή των μισθολογικών προαγωγών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διετία 2017-2018 και τα άλλα ειδικά μισθολόγια, αλλά υπάρχει περιθώριο τριών μηνών για να τις καταθέσουν, ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «ολοκληρώνεται η επεξεργασία του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να ψηφιστούν τα νέα ειδικά μισθολόγια πριν από το τέλος του 2016» και να ισχύσουν από την 1-1-2017.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Δαβάκη, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε ότι πρέπει να υπάρξουν «ισοδύναμες δημοσιονομικές παρεμβάσεις».

«Δεν είμαστε αρμόδιοι για την επεξεργασία των προτάσεων αυτών. Θα μεριμνήσουν τα αρμόδια υπουργεία τις δικές τους προτάσεις. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει προτάσεις με ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει σύντομα» τόνισε.

«Μας δώσατε είδηση, γιατί δεν ήταν σε αόριστο χρόνο η αναφορά του υπουργού Άμυνας» σχολίασε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης.

«Η αναφορά Καμμένου ήταν ότι «έχω βρει τους κωδικούς και τους έχω στείλει στο υπουργείο Οικονομικών», είπε ο κ. Δαβάκης, εκτιμώντας ότι μετά την απάντηση του Χουλιαράκη «τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να ανησυχούν περισσότερο».

«Και εγώ έχω ακούσει τον υπουργό να τοποθετείται και να τοποθετείται με νούμερα, περιμένω» απάντησε ο Γιώργος Χουλιαράκης δηλώνοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι υπουργοί Άμυνας, Παιδείας, Δικαιοσύνης θα μεριμνήσουν. Έχουν άφθονο χρόνο, έχουν διάστημα τριών μηνών, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Οι προτάσεις πρέπει να είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση