GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνονται οι πιθανότητες για πολιτικό αδιέξοδο στην Ισπανία

Oι Σοσιαλιστές της Ισπανίας θα καταψηφίσουν μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον νυν πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, το κόμμα του οποίου επικράτησε...


Oι Σοσιαλιστές της Ισπανίας θα καταψηφίσουν μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον νυν πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, το κόμμα του οποίου επικράτησε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αυξάνοντας τις πιθανότητες το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα, που διαρκεί ήδη 7 μήνες, να παραταθεί.

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την εκλογική αναμέτρηση, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του ούτε θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Ραχόι για τον πρωθυπουργικό θώκο στην ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης ούτε θα απόσχει προκειμένου να διευκολύνει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης υπό το Λαϊκό Κόμμα.

«Θα πρέπει να σκιαγραφήσει τις πολιτικές που θα του επιτρέψουν να κερδίσει την στήριξη των φυσικών του συμμάχων, μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγονται οι Σοσιαλιστές, και δεν θα πρέπει να περιμένει από τους άλλους να επιλύσουν τα προβλήματά του» επισήμανε ο Σάντσεθ σε ομιλία που παραχώρησε σε συνεδρίαση του κόμματός του.

Με τους Σοσιαλιστές να μην συναινούν, ο Ραχόι θα πρέπει να πείσει τους κεντρώους Ciudadanos, που κατέλαβαν την τέταρτη θέση στις εκλογές, όπως και δύο μικρά περιφερειακά κόμματα προκειμένου να τον υποστηρίξουν ή να απόσχουν από τη διαδικασία.

«Θα ήταν βλακώδης η διεξαγωγή νέων εκλογών» σημείωσε ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ομιλία του ηγέτη των Σοσιαλιστών.

«Θα ήθελα να σχηματιστεί σύντομα μια κυβέρνηση ώστε να μην χαραμίσουμε το καλοκαίρι με συζητήσεις» επισήμανε.

Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφορήσουν για μία ακόμη φορά, η Ισπανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με έναν τρίτο γύρο εκλογών κι ενώ η οικονομική ανάκαμψη της χώρας από την βαθιά ύφεση πρέπει να υπερβεί προσκόμματα όπως η αβεβαιότητα που προκάλεσε η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ αλλά και οι ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών στη Μαδρίτη σχετικά με το έλλειμμά της.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση