GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για τον εκλογικό νόμο

Με νέα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πυρά στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο. «Είναι γνωστή η αλλεργία ...


Με νέα ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πυρά στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της σχετικά με τον νέο εκλογικό νόμο.

«Είναι γνωστή η αλλεργία που έχει η Νέα Δημοκρατία σε αλλαγές που διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως αυτό της απλής αναλογικής και της διεύρυνσης του δικαιώματος της ψήφου στη νέα γενιά. Η αλλεργία αυτή αποτυπώνεται πλήρως τόσο στο άρθρο του εκπροσώπου της συντηρητικής παράταξης, κ. Κουμουτσάκου, στην εφημερίδα "Τα Νέα", όσο και στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Αποτελεί ύψιστη προσβολή για τη νέα γενιά να χαρακτηρίζονται «ανώριμοι» και «μη διαθέτοντες πολιτικό κριτήριο» οι νέοι άνθρωποι ηλικίας 17 ετών. Αντί για μαθήματα -αλά καρτ- ευρωπαϊσμού, ας ρίξει η ΝΔ μια ματιά στις κατευθυντήριες γραμμές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διεύρυνση του δικαιώματος στην ψήφο στη νέα γενιά. Εξίσου προσβλητικοί για τη νέα γενιά είναι και οι ισχυρισμοί του κ. Κουμουτσάκου περί “εκμαυλισμού” της νέας γενιάς με τη θέσπιση της ψήφου στα 17 έτη: ας μην κρίνει η Νέα Δημοκρατία εξ ιδίων τα αλλότρια».

«Καλούμε, επίσης, τη ΝΔ να φρεσκάρει τη μνήμη της πριν αναφερθεί στις ψήφους της Χρυσής Αυγής: Η θεωρία των δύο άκρων, ο κ. Μπαλτάκος και ο κ. Κρανιδιώτης, δεν έπεσαν από τον ουρανό», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο αποτελεί σταθμό στην πορεία του εκδημοκρατισμού των θεσμών και της ενδυνάμωσης της λαϊκής βούλησης. Ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Καλούμε κάθε πολιτικό κόμμα που επικαλείται την εμβάθυνση της δημοκρατίας και διατείνεται ότι εμπιστεύεται την βούληση των πολιτών, να το αποδείξει έμπρακτα, στηρίζοντας την πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο. Κάθε άλλη στάση υπακούει σε μικροπολιτικές λογικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση