GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο θρίλερ στη Γαλλία: Τζιχαντιστές έκοψαν το λαιμό ιερέα σε εκκλησία

Ένας ιερέας, όμηρος στην εκκλησία της Νορμανδίας, έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που διευκρίνισε ότι οι δράστες που εισ...


Ένας ιερέας, όμηρος στην εκκλησία της Νορμανδίας, έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που διευκρίνισε ότι οι δράστες που εισέβαλαν νωρίτερα στον ναό κρατώντας ομήρους, του έκοψαν τον λαιμό.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, δύο άνδρες οπλισμένοι με μαχαίρια συνέλαβαν πέντε ανθρώπους ομήρους στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Ρουέν. Οι δύο δράστες της επίθεσης, αγνώστων κινήτρων, σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση της γαλλικής αστυνομίας, αφού πρώτα πρόλαβαν και σκότωσαν τον ιερέα. 

Ένας από τους ομήρους βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Figaro», πρόκειται μία καλόγρια. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν τέσσερις ακόμα σοβαρά τραυματίες.  

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Le Point, οι δυο δράστες φώναξαν "Daesh" (αραβικό αρκτικόλεξο για το Ισλαμικό Κράτος), πριν εισβάλουν στην εκκλησία αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το αν είχαν σχέση με την τρομοκρατία.

Λίγο αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση, μετέδωσε ότι "δύο «στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν την επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας".

Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία. 

Η νέα επίθεση ενισχύει την ένταση που επικρατεί στη χώρα, η οποία έχει γίνει στόχος σειράς τζιχανιστικών επιθέσεων τους τελευταίους 18 μήνες.

Τον αποτροπιασμό του για την νέα επίθεση στη Γαλλία εξέφρασε μέσω Twitter ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση