GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Μέρκελ- Ερντογάν για το προσφυγικό και τις γερμανο-τουρκικές διαφορές

Για εποικοδομητικές συνομιλίες αναφορικά με τις γερμανο-τουρκικές διαφορές έκανε λόγο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τ...


Για εποικοδομητικές συνομιλίες αναφορικά με τις γερμανο-τουρκικές διαφορές έκανε λόγο η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ σημειώνοντας ωστόσο ότι τα θέματα εξακολουθούν να μην έχουν επιλυθεί.
Ήταν η πρώτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών από τότε που το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο μήνα, ψήφισμα που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.
"Συζητήσαμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Το κλίμα ήταν εποικοδομητικό, σε μια προσπάθεια επίλυσης των υφιστάμενων αντιπαραθέσεων" δήλωσε η  κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου.
Ερωτηθείσα αν οι διαφορές επιλύθηκαν, η καγκελάριος απάντησε: "Οι διαφορές δεν εξαφανίζονται μόνο μέσα από μια τέτοια συζήτηση. Ωστόσο, πιστεύω ότι είναι σημαντικό που τις εξετάσαμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση