GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρεις… Τσιριμώκοι για τον ΣΥΡΙΖΑ‏

Σε λίγες ημέρες θα δοθούν στη Βουλή δύο μεγάλες μάχες οι οποίες θα «μετρήσουν» και το… μπόι των πολιτικών μας. Θα κρίνουν εν πολλοίς και...

Σε λίγες ημέρες θα δοθούν στη Βουλή δύο μεγάλες μάχες οι οποίες θα «μετρήσουν» και το… μπόι των πολιτικών μας. Θα κρίνουν εν πολλοίς και τα όσα θα συμβούν το φθινόπωρο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η πρώτη μάχη αφορά τον εκλογικό νόμο κι αν θα περάσει με 200 βουλευτές και η δεύτερη την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Βαρουφάκη και την παρέα του. Είναι δύο μάχες αλληλένδετες καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το ένα γίνεται προκειμένου να αποκρυβούν οι ευθύνες της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα.

Πιθανότατα μέχρι τις 20 του μηνός θα γίνει η σχετική ψηφοφορία που θα έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη ημέρα. Αν ο Τσίπρας βρει τους 200 τότε θα έχει πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη, όχι μόνο γιατί θα έχει επιβάλλει την ατζέντα του αλλά και γιατί θα έχει καταφέρει με μια ζαριά να διαλύσει κόμματα και να προκαλέσει τεράστια προβλήματα παντού.

Αν δεν το πετύχει δεν θα έχει χάσει και πολλά, άλλωστε θα έχει καταφέρει να μπλοκάρει έστω και από τις μεθεπόμενες εκλογές τις ισχυρές κυβερνήσεις, στην ουσία θα έχει κόψει τη φόρα από τη ΝΔ. Παράλληλα θα έχει καταφέρει να αλλάξει την ατζέντα και την ώρα που έχει ξεκινήσει η φοροκαταιγίδα εμείς θα ασχολούμαστε με τα… κουκιά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και μετά τα κόλπα της κυβέρνησης που έφεραν πιο κοντά το ΚΚΕ, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να συγκεντρώσει 197 βουλευτές, αν προσμετρηθούν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής η οποία παίζει το παιχνίδι της. Αν και αποτελεί ντροπή για το παρελθόν του Νίκου Βούτση η δήλωσή του ότι οι ψήφοι δεν «μυρίζουν», είναι δεδομένο ότι αν ο Μιχαλολιάκος δώσει τις ψήφους στον Τσίπρα αυτός θα τους δεχθεί μια χαρά. Μένουν λοιπόν τρεις βουλευτές που πρέπει να βρεθούν για τον μαγικό αριθμό 200.

Και το ερώτημα είναι αν υπάρχουν τρεις… Τσιριμώκοι για τον ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Μπορεί να είναι ανεξάρτητοι, μπορεί να είναι του ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και από τη ΝΔ; Άραγε θα γραφτεί ιστορία με τρεις βουλευτές που θα θυμίσουν την ιστορία του βουλευτή της ΕΔΑ και της Ένωσης Κέντρου;

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και «ψηστήρι» άγριο προκειμένου να γίνει η προδοσία υπέρ του Αλέξη. Και να ξεκαθαρίσουμε και κάτι. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο ώστε να μετρηθούν, να ζυγιστούν και να βρεθούν… ελλιπείς. Μακάρι να ξέρουμε ποιοι είναι οι προδότες. Αν δε είναι «γαλάζιοι» προδότες ακόμη καλύτερα γιατί θα ξεβρομίσει το κόμμα και θα πάμε παρακάτω.

Σε κάθε περίπτωση η πρώτη μάχη θα δείξει αν μπορεί ο Κυριάκος να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του και ότι μπορεί να γίνει πρωθυπουργός της χώρας.

Όσο για την άλλη μάχη: Εκεί θα ακουστούν πολλά και μακάρι να ακουστούν αλήθειες. Να ξέρει ο λαός τι συνέβη πέρυσι και η Ελλάδα στη συνέχεια χρεώθηκε καμιά εκατοστή δισεκατομμύρια κι έχασε την ελπίδα να βγει από την κρίση. Το έντιμο για όλα τα κόμματα θα ήταν να συμφωνήσουν και να παραπεμφθεί σε εξεταστική επιτροπή ο Βαρουφάκης. Έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι πραξικοπηματίες της πλάκας και να μπει ταφόπλακα στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση