GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εικόνες καταστροφής στη Χίο από την πυρκαγιά - ΦΩΤΟ

Τις πληγές της για δεύτερη φορά μέσα σε 4 χρόνια μετρά η νότια Χίος που βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφικής πυρκαγιάς τα προηγούμενα ...


Τις πληγές της για δεύτερη φορά μέσα σε 4 χρόνια μετρά η νότια Χίος που βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφικής πυρκαγιάς τα προηγούμενα δύο 24ωρα.

Τα 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα και τα 2 καναντέρ, των οποίων τα πληρώματα διανυκτέρευσαν στη Χίο, απογειώθηκαν λίγο μετά τις 6 το πρωί πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού στην αγροτοδασική έκταση από τη Βέσσα προς τα Αρμόλια.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς στα χωριά Βέσσα, Ελάτα και Λιθί είναι αποκαρδιωτική.

Κουφάρια δέντρων, διάσπαρτες μικρές και μεγάλες εστίες πυρκαγιάς και καπνοί, συνθέτουν τη σημερινή εικόνα της νοτιοδυτικής Χίου με τους κατοίκους της να ζητούν την ενίσχυση της πολιτείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις ο αριθμός των μαστιχόδεντρων που καταστράφηκαν ξεπερνάει τις 30.000, με την Ένωση Μαστιοχοπαραγωγών Χίου να ζητά επιτακτικά την αποζημίωση για την καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση