GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομφούζιο με μισθούς και συντάξεις

Περικοπές σε... δόσεις αγγίζουν εν μέσω θέρους πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ «ψαλίδι» πέφτει και στους εργαζομένους μέσω...


Περικοπές σε... δόσεις αγγίζουν εν μέσω θέρους πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχους, ενώ «ψαλίδι» πέφτει και στους εργαζομένους μέσω της αύξησης των εισφορών για επικουρική ασφάλιση. Τα γρανάζια του ασφαλιστικού νόμου μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή, ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, όταν θα ξεκινά η διαπραγμάτευση της δεύτερης αξιολόγησης με «ναυαρχίδα» τα εργασιακά.

Πάνω από μισό εκατομμύριο συνταξιούχους αγγίζουν, εν μέσω θέρους, οι περικοπές στις συντάξεις, ενώ ψαλίδι πέφτει και στους εργαζόμενους μέσω της αύξησης των εισφορών για επικουρική ασφάλιση.

Πάνω από 100.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και 280.000 μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήών ένιωσαν στην τσέπη τους τις πρώτες μειώσεις, ενώ με τις συντάξεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου έρχονται νέ αψαίδια για 201.000 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, 6.000 υψηλοσυνταξιούχους και 10.000 τραπεζικούς υπαλλήλος, που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Από 1ης Ιουνίου μετράει και η αυξημένη παρακράτηση για επικουρική ασφάλιση που κοστίζει 0,5% στους μισθούς των υπαλλήλων-εργατών και 1% στο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια χάνουν εντελώς το ΕΚΑΣ ή πέφτουν κατηγορία και θα πάρουν μικρότερο επίδομα 100.000 συνταξιούχοι. Το ψαλίδι μετράει από τη σύνταξη Ιουνίου και όχι από την αρχή του χρόνου καθώς για το 5μηνο ισχύρουν τα παλιά εισοδηματικά κριτήρια. Έτσι όσοι δεν πληρούν τα νέα θα επιστρέψουν αναδρομικά ποσά εντός του μήνα. Τα αναδρομικά του Ιουνίου θα παρακρατηθούν σε ισόποσες δόσεις από τις συντάξεις που καταβάλλονται εντός του 2016 μέχρι και το Δεκέμβριο.

Μεγάλοι χαμένοι οι παλιοί συνταξιούχοι, ειδικότερα όσοι είχαν φύγει από 19.4.2005, κι αυτό επειδή είχαν λάβει τις μεγαλύτερες αυξήσεις. Πάνω από 25.000 έχασαν επίσης εντελώς το μέρισμα χηρείας από 1ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση