GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Με «αέρα» Ευρώπης στο τερέν της Ελλάδας

του Θάνου Τριανταφύλλου Επιστροφή στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σκληρ...


του Θάνου Τριανταφύλλου

Επιστροφή στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σκληρό τριήμερο συναντήσεων με ξένα funds και τον κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι.

Στις αποσκευές του φέρνει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Από τη μία διαμόρφωσε ένα καλό και έμπιστο δίκτυο σχέσεων με ισχυρά επενδυτικά funds, έχοντας ως ισχυρό χαρτί την πρόταση 4% ανάπτυξη +2% πλεονάσματα.

Από την άλλη στη συνάντηση με τον κ. Ντράγκι έγινε μια πρώτη παρουσίαση της δέσμης μεταρρυθμίσεων που σκοπεύει να υλοποιήσει ως κυβέρνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο draft του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται υπό διαμόρφωση και η παρουσίαση του οποίου θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το προσεχές φθινόπωρο.
Ο εορτάζων σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν επιστρέφει στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα. Στο πολιτικό πεδίο, εκείνο που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, είναι το ζήτημα του εκλογικού νόμου, το οποίο εισέρχεται στη Ολομέλεια για συζήτηση.

Στο επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού, διατηρούν την αισιοδοξία τους πως ο μαγικός αριθμός «101» είναι μάλλον σίγουρος, με δεδομένη την αρνητική στάση τόσο της Φώφης Γεννηματά, όσο και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στο οικονομικό πεδίο, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να οξύνει την επίθεσή της προς την κυβέρνηση για τα συνεχόμενα «λουκέτα» της αγοράς. «Η σημερινή Κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αντί να μειώσει τις δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και, δυστυχώς, στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες», είπε με νόημα έξω από την ΕΚΤ ο κ. Μητσοτάκης.

Στο ίδιο πλαίσιο η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, σε δήλωσή τους, υπογράμμιζαν πως «σύμφωνα με στοιχεία του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 έβαλαν λουκέτο στην Αττική 15.409 επιχειρήσεις, ενώ μειωμένος κατά 3.000 ήταν και ο αριθμός των νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν κατά το ίδιο διάστημα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015».

Όλα αυτά θα βρίσκονται κάτω από την μεγάλη ...ομπρέλα του αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αναφορικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015. Κάτι που όπως φαίνεται, θα επαναλαμβάνει η ΝΔ, συνεχώς, μέχρι να υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση