GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο θρίλερ στον ορίζοντα: Ανατροπή στα εργασιακά απαιτούν οι δανειστές

Μεγάλες ανατροπές στον κατώτατο μισθό, τις συμβάσεις εργασίας , τις απολύσεις και τις αμοιβές των εργαζομένων ζητούν οι δανειστές, όπως...


Μεγάλες ανατροπές στον κατώτατο μισθό, τις συμβάσεις εργασίας , τις απολύσεις και τις αμοιβές των εργαζομένων ζητούν οι δανειστές, όπως προκύπτει από έγγραφο 21 σελίδων, που αποκαλύπτει στο φύλλο της Κυριακής ο "Ελεύθερος Τύπος".

Οι προτεινόμενες αλλαγές στα εργασιακά συμπεριλαμβάνονται σε έγγραφο που έδωσαν οι δανειστές στην κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Οι θεσμοί προτείνουν την αποσύνδεση της προϋπηρεσίας από τις κατώτατες αμοιβές των ανειδίκευτων εργαζομένων και την αύξηση του ορίου απολύσεων από το 5% στο 10%, όπως ορίζει η κοινοτική οδηγία.

Οι δανειστές επιμένουν στην ευελιξία στις αμοιβές και  τις συλλογικές συμβάσεις μόνο σε επίπεδο επιχείρησης, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση. Με αυτό τον τρόπο, οι θεσμοί εκτιμούν πως θα αποκαλυφθεί η αδήλωτη εργασία και θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή των αδήλωτων εισοδημάτων.

Απαιτείται επίσης ανατροπή του συνδικαλιστικού νόμου με ουσιαστική κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών και άρση της ασυλίας στις απολύσεις. Έως και σήμερα, με εξαίρεση... σοβαρών λόγων, όπως κλοπή, δολιοφθορά και χρηματισμός, οι συνδικαλιστές εξαιρούνται από τις απολύσεις.

Οι θεσμοί ζητούν επίσης την ριζική αναμόρφωση του νόμου και ταυτόχρονα την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που απαιτούνται για την επικύρωση των αποφάσεων για απεργίες, αλλά και τη συμμόρφωση των οργανώσεων με δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τη νομιμότητα των απεργιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση