GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ! Ο Αρκάς ασχολείται με την πολιτική...

Ο Αρκάς εξηγεί τους τρεις λόγους που τον έκαναν να "πιάσει" την πολιτική σκηνή της χώρας και απαντά σε επικριτές του. Το πολιτι...

Ο Αρκάς εξηγεί τους τρεις λόγους που τον έκαναν να "πιάσει" την πολιτική σκηνή της χώρας και απαντά σε επικριτές του. Το πολιτικό σχόλιο του Αρκά υπήρχε πάντα στα σκίτσα του σε όλη την καριέρα του. Ωστόσο, πράγματι, τον τελευταίο χρόνο τα σχόλια του που αφορούν τα πολιτικά πεπραγμένα της χώρας, γίνονται για πρώτη φορά με τόσο ευθύ τρόπο.

Ο Αρκάς τοποθετείται και εξηγεί γιατί έπιασε την πολιτική, μέσω των διαχειριστών της σελίδας που διατηρεί στα social media, όπου και δημοσιεύονται τα αυθεντικά του σχέδια. Επί της ουσίας αναφέρει πως ο "πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και ανενδοίαστη εξαπάτηση έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτήν την κυβέρνηση". Πράγμα που τον έχει "αναγκάσει" να ασχοληθεί με κάτι που έως τώρα, όπως αναφέρεται, σιχαινόταν.
Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Αρκά στο Facebook. Από το ARKAS -The Original Page:

"ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ

Μας ρωτούν πολλοί φίλοι και μη, γιατί ο Αρκάς αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική τον τελευταίο χρόνο. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ακρίβεια ότι ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, άλλα έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτήν την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάσει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή.

Απ’ την άλλη μπορεί απλώς, αφού ασχολήθηκε με τόσα άλλα θέματα, να αποφάσισε να βγάλει και μια σειρά βιβλίων με θέμα την πολιτική και η απόφασή του αυτή συνέπεσε με την παρουσία της «αριστεράς» στην εξουσία.

Βεβαίως υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: Γιατί έτσι του αρέσει".

Υπήρξαν μάλιστα και απαντήσεις των διαχειριστών σε σχόλια αναγνωστών. Μερικές από τις απαντήσεις εδώ:

-"Η σελίδα εξακολουθεί να προσφέρει χιούμορ. Τα σχολια του κάθε πικραμένου μπορείτε απλώς να τα αγνοείτε".

-"Πότε θα καταλάβετε, ανόητα τρολ, ότι πιστώνοντας τον Αρκά στην δεξιά δεν αποδομείτε τον Αρκά, αλλά ενισχύετε την Νέα Δημοκρατία".

-"Θα πρέπει να θλίβεστε με το πολιτικό σας κριτιριο: ‘όποιος δεν είναι μ’εμας είναι με τη Νέα Δημοκρατία’. Σκεφτείτε πόσο βολεύει τον κύριο Μητσοτάκη, που αντιπολιτεύεστε, να του χαρίζετε τον Αρκά".

-Τα πρώτα πολιτικά σκίτσα τα είχε δημοσιεύσει το 1993 στο ΕΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας , με τον τίτλο ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ. Τα σκίτσα αυτά, επιχρωματισμένα, αρχίσαμε να τα δημοσιεύουμε στην σελίδα το καλοκαίρι του 2014 χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως για τα ίδια σκίτσα το 2015 η σελίδα δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση. Έκτοτε ακολουθησαν πολλά νέα σκίτσα του Αρκά που έχουν ήδη εκδοθεί στα βιβλία: ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ και ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.





Θυμίζουμε παλαιότερη σχετική ανάρτηση του, πάλι από τη σελίδα του στο FB:



"Επειδή λαβαίνουμε πολλά μηνύματα στο inbox, που ρωτούν ποιος είναι ο Αρκάς, έχουμε να πούμε τα εξής:

Όταν ο Αρκάς έβγαλε τον ΚΟΚΚΟΡΑ, πολλοί πίστεψαν ότι είναι ένας άνθρωπος με σοβαρά σεξουαλικά προβλήματα. Μετά, με τον ΙΣΟΒΙΤΗ, κάποιοι ήταν σίγουροι ότι ο Αρκάς είναι στην φυλακή ή ότι έχει εκτίσει κάποια ποινή, μάλλον στην δικτατορία για πολιτικούς λόγους, αφού διέκριναν ένα σαφώς αριστερό προφίλ. Με τις ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ κυκλοφόρησε η φήμη ότι είναι ψυχίατρος και με το Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ότι είναι άθεος, αριστερός ψυχίατρος. Όταν έφτιαξε τους ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ πίστεψαν ότι είναι κοντά στον θάνατο από βαθειά γηρατειά -κάποιοι μάλιστα έγραψαν ότι έχει ήδη πεθάνει. Με τα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΝΕΡΑ εδραιώθηκε η άποψη ότι είναι αριστερός. Δεν ξέρουμε αν με το ΜΑΛΛΙ ΜΕ ΜΑΛΛΙ πίστεψαν ότι είναι κομμώτρια, αλλά με ΤΑ ΜΑΥΡΑ ήταν σίγουροι ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια κάποιας ανίατης αρρώστιας- αρκετοί, μάλιστα, μας έστειλαν μηνύματα ανησυχίας στο Inbox. Με τα ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ, τα ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και τα πρόσφατα πολιτικά του σκίτσα πολλοί θεώρησαν ότι είναι ακραιφνής δεξιός και κάποιοι του επιτέθηκαν γιατί τους ξεγέλασε και τόσον καιρό τον είχαν για αριστερό. Συνεπώς ο Αρκάς είναι ένας υπέργηρος, άθεος ψυχίατρος που υποφέρει από καταληκτική νόσο, και ψηφίζει Νέα Δημοκρατία –κάτι που το έκρυβε επιμελώς για δεκαετίες, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των αριστερών.

Βέβαια είναι δικαίωμα του καθενός να προβάλλει στα καλλιτεχνικά έργα προσωπικές του απόψεις , συναισθήματα και εικόνες, όπως μπορεί κάποιος να βλέπει στα σύννεφα άλογα που τρέχουν ή το πρόσωπο της αγαπημένης του. Όμως ο Αρκάς, εδώ και τριανταπέντε χρόνια κάνει ένα και μόνον πράγμα: χιούμορ. Παίζει με τις λέξεις, με τα στερεότυπα και τις κοινωνικές συμβάσεις για να παράγει αυτό το συγκεκριμένο προϊόν. Δεν κάνει ούτε σάτιρα, ούτε κοινωνική παρέμβαση, ούτε κατάθεση γνώμης. Κάνει απλώς χιούμορ. Το αν το κάνει καλά ή όχι ας το κρίνουν οι χιλιάδες αναγνώστες των δεκάδων βιβλίων του".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση