GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρωμένη υποδομή για ΑΜΕΑ στην παραλία της Γλυφάδας

Μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία εγκατέστησε εκ νέου ο Δήμος Γλυφάδας στην παραλία της πόλης...


Μια ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία εγκατέστησε εκ νέου ο Δήμος Γλυφάδας στην παραλία της πόλης, καθιστώντας τη έτσι μία από τις πλέον φιλικές και φιλόξενες για όλους στην Αττική. Παράλληλα, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθετήθηκε ειδικός διάδρομος, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία. Φέτος, μάλιστα, προστέθηκε ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό, αλλά και ομπρέλες.

Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.

«Με τη βοήθεια του καινοτόμου αυτού μηχανισμού, οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία μπορούν να μπαίνουν στη θάλασσα χωρίς καμιά ουσιαστικά βοήθεια και χωρίς να καταστρέφουν τον εξοπλισμό τους. Προσκαλούμε και φέτος όλους τους πολίτες να απολαύσουν στη Γλυφάδα το αγαθό του θαλασσινού μπάνιου όλο το καλοκαίρι, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Στόχος μας είναι οι παραλίες της Γλυφάδας να είναι ανοιχτές και φιλόξενες για όλους».

«Συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες, στα πλαίσια της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και της αρμονικής συνύπαρξης όλων», τόνισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας για τα άτομα με αναπηρίες, Στέλιος Κουρουπάκης. «Θέλω να προτρέψω τους συνανθρώπους μου με αναπηρία, με τη δυνατότητα που τους δίνουμε, επανεγκαθιστώντας το μηχανισμό πρόσβασης στη θάλασσα (Seatrac), να διεκδικήσουν οι ίδιοι το δικαίωμα στη ζωή τους και να βιώσουν αυτή την απελευθέρωση που προσφέρει η επαφή με το νερό.»

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα. Η κύρια ιδέα πίσω από τη δημιουργία του είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Πρόκειται για μη μόνιμη εγκατάσταση και δεν απαιτήθηκε καμία παρέμβαση στην ακτή που τοποθετήθηκε. Επομένως, μετά το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να απεγκατασταθεί, επαναφέροντας την ακτή στην αρχική της κατάσταση. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομη εγκατάσταση, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση