GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία - Στις εκκλησίες οι μουσουλμάνοι ως ένδειξη αλληλεγγύης για τη Νορμανδία

Εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων θα μεταβούν την Κυριακή σε πολλές εκκλησίες της Ιταλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πιστούς και στο...


Εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων θα μεταβούν την Κυριακή σε πολλές εκκλησίες της Ιταλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πιστούς και στους κληρικούς μετά την δολοφονία του Ρωμαιοκαθολικού ιερέα στη Νορμανδία από το Ισλαμικό Κράτος.

Παρόμοια πρωτοβουλία έχει ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και στη Γαλλία.

Εκπρόσωποι ισλαμικών κοινοτήτων θα είναι παρόντες, λίγο πριν από την έναρξη της λειτουργίας, σε καθολικούς ναούς δεκαπέντε ιταλικών πόλεων, ανάμεσά τους στη Ρώμη, τη Γένοβα, το Μιλάνο και το Παλέρμο της Σικελίας.

Η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα Ιταλίας Coreis υπογραμμίζει ότι «θεωρούμε βασικής σημασίας την δραματική αυτή στιγμή να προσφέρουμε ένα ουσιαστικό δείγμα ειλικρινούς σεβασμού των ιεροτελεστιών, των ιερέων και των χώρων λατρείας του Χριστιανισμού».

Ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, πατέρας Ίβαν Μαφέις, από την πλευρά του σημείωσε ότι «πρόκειται για μια κίνηση τεράστιας σημασίας, η οποία θέτει εκτός παιχνιδιού εκείνους που επιθυμούν τον διχασμό και στηρίζουν μια στρατηγική του τρόμου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση