GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΚΟΤΖΙΑΣ (ΚΑΤΑ)ΔΙΚΑΖΕΙ: "Πραξικοπηματίες που σκότωσαν διαδηλωτές δεν δικαιούνται την αλληλεγγύη μας..."

«Η Τουρκία πρέπει να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην επαναφέρει τη θανατική ποινή», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε ...

«Η Τουρκία πρέπει να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην επαναφέρει τη θανατική ποινή», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε μία Τουρκία εκδίκησης, διάσπασης και αποσταθεροποίησης».

Ο υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην Real κάλεσε σε προσοχή, νηφαλιότητα και ηρεμία, για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τονίζοντας ότι η όποια νευρικότητα και όξυνση των εσωτερικών αντιφάσεων Τουρκίας δεν πρέπει να διαπεράσουν τις διακρατικές σχέσεις.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα παραδώσει τους 8 στρατιωτικούς, που ζήτησαν άσυλο, ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι αρχές και οι αρμόδιες αρχές. «Οι τελευταίες ασφαλώς θα συνυπολογίσουν το κατά πόσο οι 8 ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος. Δεν μπορώ να δεχτώ την ύβρη του παραλληλισμού της μάχης όσων παλεύουν για τα δικαιώματά τους, εθνικά, κοινωνικά και δημοκρατικά, με πραξικοπηματίες που ήθελαν να καταργήσουν δικαιώματα της κοινωνίας, οι οποίοι βομβάρδισαν το Κοινοβούλιο, τραυμάτισαν και σκότωσαν διαδηλωτές. Αυτοί κάθε άλλο παρά δικαιούνται της αλληλεγγύης μας», πρόσθεσε δίνοντας πάντως το καταδικαστικό στίγμα των προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης!
Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ακόμη πως, τουλάχιστον βραχυχρόνια οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο πιθανά να μειωθούν, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν αυξηθεί ο εσωτερικός αυταρχισμός στην Τουρκία, τότε μακροχρόνια μπορεί να αυξηθούν.

Αναφερόμενος στον ρόλο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, σημείωσε πως συχνά δρα πέρα από τις αρμοδιότητές του, υπογραμμίζοντας πως «εμείς πρέπει να φροντίζουμε να του το υπενθυμίζουμε».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας και αν θα πρέπει να επανεξεταστεί, ο κ. Κοτζιάς αφού εξήγησε ότι υπάρχουν δύο ειδών κυρώσεις, «εκείνες που γίνονται για να γονατίσουν τον αντίπαλο, από χέρι ατελέσφορες, και εκείνες για να τον φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε πως κατά κανόνα οι κυρώσεις δεν έχουν σημαντικά αποτελέσματα. «Πιστεύω ότι πρέπει να συζητήσουμε το φθινόπωρο στην ΕΕ προς τι και γιατί επιθυμεί και αν επιθυμεί η ΕΕ την ανανέωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Πρέπει να γίνει μια τέτοια ειλικρινής συζήτηση. Οι αυτοματισμοί ποτέ δεν βοήθησαν» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση