GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Άγκυρα ο Ερντογάν – Κρίνεται το μέλλον των πραξικοπηματιών

Ο Τούρκος προεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετέβη σήμερα στην Αγκυρα για πρώτη φορά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου για να προε...


Ο Τούρκος προεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετέβη σήμερα στην Αγκυρα για πρώτη φορά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου για να προεδρεύσει στη κρίσιμη συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση που έχει ανακύψει μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας έχουν χαρακτήρα συμβουλευτικό προς την κυβέρνηση.
Μετά τη συνεδρίαση, θα συνεδριάσει το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν μέτρα, τα οποία αναμένεται να επιβάλουν μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το περιεχόμενο των μέτρων αυτών. 
Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη ότι μια "σημαντική απόφαση" θα ανακοινωθεί μετά το συμβούλιο ασφαλείας, αλλά δεν είχε διευκρινίσει περαιτέρω.
Το μείζον θέμα όμως - στο οποίο αναφέρεται καθημερινά τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός Γκιλντιρίμ - είναι η πιθανότητα επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους "προδότες τρομοκράτες", όπως έχουν χαρακτηριστεί οι πραξικοπηματίες.  
Αυτές οι δύο συνεδριάσεις γίνονται την ώρα που το κύμα εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα αποκτάει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις προκαλώντας ανησυχίες στη Δύση. 
Χθες οι αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα 15.200 εργαζομένους στο υπουργείο Παιδείας που είναι ύποπτοι για σχέσεις με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο ίδιος διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξη.
Περίπου 9.300 άνθρωποι έχουν εξάλλου τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, δικαστές και περισσότεροι από 100 ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση