GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο των δανειστών για τις αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών και την στενότερη ε...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο των δανειστών για τις αλλαγές στις διοικήσεις των ελληνικών συστημικών τραπεζών και την στενότερη εποπτεία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. 
Η πρώτη πράξη έγινε πριν λίγες εβδομάδες όταν οι δανειστές σε συνεργασία με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) ξήλωσαν την διοίκηση του μετόχου των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Προχθες ολοκληρώθηκε η δεύτερη πράξη με την παραίτηση του προέδρου της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα (στον οποίο με ομόφωνη απόφασή του, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου).
Η αναζήτησή νέου προέδρου αλλά και διευθύνοντος συμβούλου για την τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες εντός του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου. Ήδη η εταιρεία συμβούλων που έχει προσληφθεί για την εξεύρεση διευθύνοντος συμβούλου, εξετάζει μια σειρά από υποψηφιότητες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Το επόμενο κύμα αλλαγών αφορά στην Εθνική τράπεζα με την αντικατάσταση της προέδρου του ομίλου Λούκας Κατσέλη, να αναμένεται το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπως ορίζει ο νόμος.
Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην πρόεδρο της Εθνικής, η κ. Κατσέλη θα παραμένει έως τον Σεπτέμβριο στα καθήκοντά της, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή μετάβαση.
Ανακατατάξεις είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και στον όμιλο της Alpha Bank όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκεινται αλλαγές σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο.

Σαρωτικές αναμένεται να είναι και οι αντικαταστάσεις των μελών στα διοικητικά συμβούλια και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank), οι οποίοι είναι επιχειρηματίες, νομικοί, συνδικαλιστές.

Η αντικατάστασή τους θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, το αργότερο αρχές Αυγούστου, κατόπιν σχετικής εντολής από τον SSM.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση