GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φραγκόσυκα: Το όπλον κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη

Γράφει ο  Μιχαήλ Στρατουδάκης. Την περίοδον αυτήν ευρίσκεται στην αποκορύφωσή της η ωρίμανση των φραγκόσυκων και θα διαρκέσει για ακόμ...

Γράφει ο Μιχαήλ Στρατουδάκης.

Την περίοδον αυτήν ευρίσκεται στην αποκορύφωσή της η ωρίμανση των φραγκόσυκων και θα διαρκέσει για ακόμα δύο μήνες. Στο διάστημα αυτό φροντίσετε να εκμεταλλευτείτε τις θαυματουργές ιδιότητές τους. Τις ιδιότητες που δεν τις έχετε φαντασθεί.

Εκτός του ότι είναι ένα θαυμάσιον φρούτο γευστικό και δροσιστικό, έχει και πλήθος ιατρικών ιδιοτήτων, προληπτικών και θεραπευτικών. Οι προληπτικές είναι για δεκάδες ασθένειες. Δεν φαίνονται, αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί. Η προσφορά στον οργανισμόν γίνεται.

Εκεί που δίδει σκληρή μάχη και νικά είναι στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ, όπου τον καταπολεμά ικανοποιητικώς. Η άποψη αυτή έχει επιβεβαιωθεί από Πανεπιστημιακές έρευνες 30 χρόνων! Γιατί εμείς να αδιαφορούμεν στην χρήση αυτού του θαυματουργού και αποτελεσματικού μέσου; Τα αυτά ευεργετήματα έχει και εναντίον της χοληστερίνης. Ακόμα ενισχύει επαρκώς τοΑνοσοποιητικόν σύστημα. Και οι δύο αυτές ιδιότητες είναι αποδεδειγμένες από Πανεπιστημιακές έρευνες.

Πέραν αυτών υπάρχουν δεκάδες άλλες ασθένειες που νικώνται από τα άγνωστα στους πολλούς ή περιφρονημένα σ΄ όσους τα γνωρίζουν φραγκόσυκα. Πεπτικό και ουροποιητικό σύστημα καθαρίζονται πλήρως. Στομαχικά βάρη εξαφανίζονται, Πνευμονικές ανωμαλίες αποκαθιστούνται, Η καρδιά προστατεύεται θετικότατα και ο καρκίνος διώκεται επιτυχώς.

Εκτός από τις θεραπευτικές προσφορές του, είναι μέγας οικονομικός πόρος κύριος ή πρόσθετος για όσους ασχοληθούν συστηματικώς με την καλλιέργειαν της Φραγκοσυκιάς. Παραδείγματα έχομεν θετικά.

Στην μαγειρική αλλά και στον δευτερογενή τομέα οι προσφορές άφθονες και ουσιαστικές.

Καταναλώσετε το δίμηνο που διανύομεν αρκετά φραγκόσυκα και φροντίσετε από το φθινόπωρο αν έχετε κάποιον χέρσον χώρον να φυτέψετε μερικά φυτά.

Πλείστες λεπτομέρειες και οδηγίες θα βρείτε στο βιβλίο μας «Τα Φραγκόσυκα», τηλ. 6944 710937, όπου καταγράφονται όλα τα οφέλη του φραγκόσυκου και παρέχονται δεκάδες συνταγές θεραπευτικές και μαγειρικές αλλά και καλλιεργητικές οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση