GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μύκονος της Ελίνας Καντζά

Επιμέλεια: Νάντια Μασσαχού Φωτογραφία: Θέμης Ιακωβάκης , αρχείο Ελίνας Καντζά Με τη Μύκονο να αποτελεί αιώνιο έρωτά της και επαγγελματ...


Επιμέλεια: Νάντια Μασσαχού
Φωτογραφία: Θέμης Ιακωβάκης, αρχείο Ελίνας Καντζά
Με τη Μύκονο να αποτελεί αιώνιο έρωτά της και επαγγελματική της βάση εδώ κι αρκετά χρόνια, η αγαπημένη μας Ελίνα Καντζά, μας ξεναγεί στο νησί που αγαπά να ζει, να εργάζεται και να απολαμβάνει την ενέργεια του, που όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά "την κάνει να πετάει πραγματικά"

Η σχέση μου με το νησί ξεκινάει... με το που τέλειωσα το σχολείο! Ήταν ένα ταξίδι-όνειρο που μου «επιτρεπόταν» πλέον να κάνω! Ήρθα εδώ με τον πρώτο μου ξάδερφο, Μιχάλη Καντζά, και στο ξενοδοχείο νόμιζαν ότι είμαστε νιόπαντρο ζευγάρι λόγω επιθέτου, σκέψου ότι μας έδωσαν νυφική σουίτα με διπλό κρεβάτι! Απίστευτο γέλιο! Τρέλες αναμνήσεις! Κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μου η Μύκονος.

Η σχέση μου με το κόσμημα ξεκινάει... από το ατελείωτο ψάξιμο στα συρτάρια της γιαγιάς μου. Η γιαγιά μου ήταν μια πολύ στιλάτη και κοκέτα γυναίκα που αγαπούσε τα κοσμήματα και τα φύλαγε σαν μικρούς θησαυρούς. Δεν θα ξεχάσω τη χαρά μου κάθε φορά που άνοιγα τα συρτάρια και τις μπιζουτιέρες της. Δοκίμαζα τα δαχτυλίδια, τα κολιέ και τα σκουλαρίκια της, αλλά μου ήταν πολύ μεγάλα και γελούσαμε παρέα. Έτσι αγάπησα τις πολύχρωμες πέτρες και τη λάμψη τους. Από μικρή ήμουν jewellery lover. Αργότερα ξόδευα αρκετά από τα χρήματα που έβγαζα από τη δουλειά μου για να αποκτήσω τη δική μου συλλογή!

Πηγή έμπνευσης για τις συλλογές μου αποτελούν... τα σύμβολα! Το σύμβολο της ειρήνης, η καρδιά, το αστέρι, ο κεραυνός! Όλα αυτά είναι αγαπημένα σύμβολα, τα οποία μπορείς να «φόρας» καθημερινά, ακόμα κι αν είναι χρυσά και με διαμάντια. Στόχος μου είναι το κόσμημα να γίνεται κομμάτι του εαυτού σου και να μην το αποχωρίζεσαι. Θέλω να μπορείς να το φόρας καθημερινά, απαλλαγμένη από το φόβο της απώλειας. Αυτόν που αναγκάζει πολλές γυναίκες να καταχωνιάζουν σε χρηματοκιβώτια τα κοσμήματα τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα χαρούν.
Η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία στο νησί ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια, όταν ανέλαβα ένα πολύ όμορφο κοσμηματοπωλείο. Δούλεψα στο συγκεκριμένο μαγαζί 3 χρόνια και αγάπησα ακόμα περισσότερο τα κοσμήματα. Έτσι σκέφτηκα να αρχίσω να σχεδιάζω τα δικά μου κοσμήματα, πράγματα που αγαπούσα και φορούσα κι εγώ!
Όλα ξεκίνησαν από ένα βραχιόλι με διαμαντάκια και κόκκινο κορδόνι που φορούσα πάντα. Ήταν το γούρι μου! Πολλοί από τους πελάτες που έμπαιναν στο κατάστημα και δοκίμαζαν διάφορα, κατάληγαν να με ρωτάνε: «Αυτό που φοράτε, υπάρχει;» Ακολούθησαν διαφορές συνεργασίες με τα καλύτερα μαγαζιά της Μυκόνου, όπως το White και το Jars of Brands, η συνεργασία μου με την boutique Luisa στο Νάμμος κ.λπ. Τότε διαπίστωσα την επιτυχία της συλλογής μου.
Θεωρώ πως η Μύκονος αποτελεί δύναμη για την οικονομία της χώρας μας, αν αναλογιστεί κάνεις ότι βρίσκεται στο top 10 των προορισμών για διακοπές και shopping παγκοσμίως!

Η απήχηση της συλλογής μου σε συνδυασμό με την πολλή και καλή δουλειά που γινόταν στα καταστήματα όπου δούλευα, με ώθησαν στο να επιχειρήσω το δικό μου βήμα. Είχε έρθει πια η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξω το δικό μου μαγαζί!
Μαζί με την κατάλληλη στιγμή, βρήκα το κατάλληλο σημείο, αλλά και το κατάλληλο άτομο που πίστεψε σε μένα και «μπήκε» μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια ως συνέταιρος και πολύτιμη συνεργάτης. Είναι η Αρίστη, η ξαδερφούλα μου όπως την αποκαλώ, αν και είμαστε ξαδέρφες εξ αγχιστείας. Είμαστε τόσο κοντά και έχουμε τόσο καλή σχέση που αποφασίσαμε παρέα να ανοίξουμε αυτό το μαγαζάκι!
Το Dew αποτελεί μια μοναδική πρόταση γιατί... είναι ένα concept store όπου μπορεί κάνεις να βρει αρωματικά κεριά και πολύτιμα κοσμήματα. Έχουμε αποκλειστικές συνεργασίες με όλα μας τα brands και φέρνουμε συνέχεια καινούργια πράγματα: μαγιό, σανδάλια, beachwear, τσαντάκια, γυαλιά ηλίου. Αν μπεις σε αυτό το μικρό θαυμαστό μαγαζί, ανακαλύπτεις σίγουρα κάτι μοναδικό που θα σου φτιάξει τη μέρα.

Αυτό που μου δίνει η καθημερινότητα στη Μύκονο και δεν θα το άλλαζα για κανέναν λόγο είναι... η απίστευτη ενέργεια που έχει και με κάνει πραγματικά να πετάω. Οι καθημερινές βουτιές στις πανέμορφες παραλίες της που με αναζωογονούν. Κι ας δουλεύω 7 μέρες την εβδομάδα, πάνω από 12 ώρες τη μέρα, για 6 συνεχόμενους μήνες το χρόνο. Δεν το αλλάζω με τίποτα! Αυτά που κάνω εδώ, δεν θα μπορούσα να τα κάνω σε κανένα άλλο μέρος!
Οι αγαπημένες μου διαδρομές στο νησί είναι... να περιπλανιέμαι με τα πόδια στα στενάκια της Χώρας, αλλά και οποιαδήποτε διαδρομή με το αμάξι με προορισμό κάποια παραλία
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση