GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκροί έξι δράστες της επίθεσης σε εστιατόριο στο Μπανγκλαντές

Η επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι δράστες, ανακοίνωσε σήμερ...


Η επίθεση σε εστιατόριο στην Ντάκα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι ένοπλοι δράστες, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός του Μπανγκλαντές, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα.
Ο ταξίαρχος Ναΐμ Ασράφ Τσοουντούρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Ιάπωνας και δύο πολίτες της Σρι Λάνκα.
"Βρήκαμε τα πτώματα 20 ανθρώπων. Οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί βάναυσα με χτυπήματα από αιχμηρά όπλα", δήλωσε ο ταξίαρχος. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού, ο Σάχαμπ Ουντίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "οι 20 όμηροι που σκοτώθηκαν είναι ξένοι". "Οι περισσότεροι είναι Ιταλοί ή Ιάπωνες", πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει ακριβείς αριθμούς.
Το χρονικό της επίθεσης 
Ένοπλοι επιτέθηκαν αργά χθες Παρασκευή στο εστιατόριο που βρίσκεται στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα και συνέλαβαν περίπου 20 ομήρους, μεταξύ των οποίων και ξένους, πριν η αστυνομία εισβάλει στο κτίριο και απελευθερώσει τους ομήρους.
Ένας ξένος, πιθανόν Ιάπωνας, απέδρασε από το εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές όπου επενέβησαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας για να τερματίσουν μια ομηρία περίπου 20 ανθρώπων που κρατούσαν ένοπλοι, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.
Πάνω από 100 μέλη των ειδικών δυνάμεων συμμετέχουν στην έφοδο στο εστιατόριο.
Οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν λίγο πριν τις 05:00 ώρα Ελλάδος έφοδο στο εστιατόριο έπειτα από μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
«Η επιχείρηση ξεκίνησε. Οι καταδρομείς άρχισαν την έφοδο στο εστιατόριο«, ανέφερε ο αξιωματικός. Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου άκουσε ανταλλαγές σφοδρών πυρών καθώς άρχιζε η έφοδος, πάνω από δέκα ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης των τζιχαντιστών και της ομηρίας στο εστιατόριο, όπου συχνάζουν διπλωμάτες και ξένοι.
Σοκάρουν οι εικόνες που ανήρτησαν οι τζιχαντιστές
Το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες ανθρώπων που διατείνεται πως είναι ξένοι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση.
Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και υποστήριξε ότι μέλη του σκότωσαν 24 ανθρώπους. Η αστυνομία του Μπανγκλαντές έχει πάντως μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει μόνο ότι δύο αστυνομικοί είναι νεκροί και τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίες.
Οι τζιχαντιστές υποστήριξαν ότι κρατούνται πολλοί όμηροι μέσα στο εστιατόριο. Ανάμεσα στους ομήρους είναι Ιταλοί και Ινδοί, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Μπανγκλαντές.
Ένας αργεντινός μάγειρας που εργάζεται στο εστιατόριο έκανε λόγο περί μιας «σφαγής», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο C5N, λίγη ώρα αφότου κατάφερε να αποδράσει.
Ο Ντιέγο Ροσίνι δήλωσε ότι ήταν «μια φρικτή στιγμή» όταν «οι δράστες εισέβαλαν με σάκους που περιείχαν εκρηκτικά, βόμβες και χειροβομβίδες» κι άρχισαν «να πυροβολούν». Ο ένας «μου έριξε, αλλά δεν με πέτυχε», αφηγήθηκε και διευκρίνισε ότι κατάφερε να διαφύγει μαζί με άλλους.
«Δεν γνωρίζω πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε ακόμη ο Ροσίνι μιλώντας σε ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής, το Todo Noticias.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση