GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Για τους συνταξιούχους φταίει η αντιπολίτευση όταν ήταν κυβέρνηση

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News - απαν...


Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News - απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ασχολείται με τον εκλογικό νόμο και όχι με τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς που δεν τα βγάζουν πέρα και ότι κυβερνά με μόνο στόχο την διατήρηση της εξουσίας -  είπε ότι «υπεύθυνη για τα πλήγματα που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι είναι η αντιπολίτευση όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αυτή έδωσε τεράστια μάχη για να προστατεύσει τα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων και πέτυχε πολλά. Καλό θα είναι, λοιπόν, η αντιπολίτευση να ασχοληθεί με την αυτοκριτική της και να αφήσει την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για να πετυχαίνει την αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και την προάσπιση των Ελλήνων πολιτών στο εσωτερικό».

Ερωτηθείς αν καλεί κάποιους βουλευτές να ψηφίσουν «κόντρα στα κόμματά τους» και αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν διαρροές από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή ΝΔ, καθώς ταυτόχρονα δηλώνει αισιόδοξος ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα συγκεντρώσει 200 ψήφους, είπε ότι καλεί τους βουλευτές «να αποφασίσουν σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη για τη δυνατότητα του βουλευτή να ψηφίζει κατά τη συνείδησή του».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ψήφιση της απλής και άδολης αναλογικής, ενώ «τα θέματα του μπόνους και του ορίου εισόδου μπορούν να συζητηθούν σε επόμενα νομοσχέδια».

Τόνισε ότι ο ίδιος επιμένει στην διατήρηση του ορίου εισόδου στην βουλή στο 3%, «αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα περιθώριο με διάλογο αυτό το ποσοστό να μπορεί κατά τι να μειωθεί εάν συμφωνούν όλοι και αν υπάρχει πλειοψηφία».

Σε ότι αφορά την δέσμευση του προέδρου της ΝΔ για εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου, εφόσον η ΝΔ έλθει πρώτο κόμμα και καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος είπε «μάλλον, μετά τις εκλογές θα έχουν αλλάξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σε ότι αφορά τις ευθύνες "για το φιάσκο της Siemens" είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος δεν μετέφρασε, ως όφειλε, το βούλευμα».

Ως προς την δήλωσή του σχετικά με το ποιοι δεν πρέπει να πάρουν τηλεοπτική άδεια, ο κ. Καμμένος είπε ότι «είναι πάγια η θέση μου ότι ο κ. Καλογρίτσας αλλά και οι άλλοι εργολάβοι που παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο δεν θα πρέπει να εμπλέκονται με την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Η εμπλοκή του κ. Καλογρίτσα στα μέσα ενημέρωσης ως φερόμενου συνεταίρου του κ. Ευαγγελάτου, στις ιστοσελίδες «Newsit» και «On Alert», νομίζω ότι αποτελεί ένα δείγμα του τι θα μπορούσε να συμβεί εάν είχε στη διάθεσή του κανάλι. Η παρουσία του κουμπάρου και συνεταίρου του, κ. Θεοδωρικάκου, στο στενό επικοινωνιακό team του κ. Μητσοτάκη νομίζω ότι είναι σαφές τι επιδιώκει».

Ερωτηθείς "ποιοί είναι τα «45άρια στα MME», που πυροβολούν;" απάντησε «αυτοί που κατά καιρούς έχω στραφεί δικαστικά και έχω κερδίσει τις δίκες».

Αναφορικά με τις κατηγορίες ότι μέλη του γραφείου του μετέχουν στο οργανόγραμμα της πρότασης που κατέθεσε ο υποψήφιος για τηλεοπτική άδεια Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε «ο Καμμένος δεν είναι πίσω από κανέναν. Ο Γιώργος Κούσουλας είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου μου, αλλά παράλληλα είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος ανεξάρτητος. Όταν του προτάθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει διευθυντική θέση, δέχθηκε και επέλεξε τους συνεργάτες του, οι οποίοι είναι οι συνεργάτες που επέλεξε και στο υπουργείο 'Αμυνας. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας επιχειρηματίας που έχει προσφέρει στην Ελλάδα και στον Ποντιακό Ελληνισμό. Έχω φιλικές σχέσεις μαζί του, όπως έχουν και άλλοι πολιτικοί από άλλα κόμματα, όπως ο Κώστας Καραμανλής ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Σταύρος Καλαφάτης».

Απαντώντας δε και σε όσους πουν ότι αν πάρει τηλεοπτική άδεια ο Ιβάν Σαββίδης, θα είναι σαν να έχει πάρει κανάλι ο Καμμένος από την πίσω πόρτα, είπε ότι «με αυτή τη λογική, όσοι από τους υποψήφιους διευθυντές για τα υπόλοιπα κανάλια έχουν υπηρετήσει σε γραφεία πολιτικών ή κομμάτων, θα σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα κανάλια ανήκουν σε συγκεκριμένα κόμματα. Αυτά δεν ισχύουν».

Σχετικά με το ενδεχόμενο κοινής καθόδου ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στις εκλογές, ο κ. Καμμένος είπε «θα συνεχίσουμε να είμαστε αυτόνομοι, αλλά και να συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο».

Ως προς το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, αφού τόνισε ότι (παγίως) αποτελεί απόφαση του πρωθυπουργού, πρόσθεσε «όταν θα έρθει η ώρα να ερωτηθούμε, θα συναποφασίσουμε, όπως το κάναμε αρκετές φορές στο παρελθόν».

Απαντώντας στην ερώτηση αν και δοθέντος ότι έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έχει κατά νου τον Κώστα Καραμανλή, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Όταν αυτός αποφασίσει να αναμειχθεί, τότε θα το κάνει δημόσια ο ίδιος. Δεν νομίζω ότι αφήνει περιθώρια σε κανέναν μας να τον αναμειγνύει στην εσωτερική πολιτική».

Ανέφερε ότι δεν τον ανησυχεί η σπόντα του Μπ. Ομπάμα προς τον Α. Τσίπρα (‘Αυτό θα πρέπει να το πεις στον φίλο σου τον Πούτιν) «γιατί αυτό ειπώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία, όταν αναφέρθηκε ότι θα πρέπει για την επιστροφή τους να εμπλακεί και το συριακό καθεστώς το οποίο κατά τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε συνεννόηση και με τη ρωσική πλευρά».

«Η Ελλάδα έχει πλέον αποκτήσει σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο. Αντί αυτό να ευχαριστεί όλους τους Έλληνες, βλέπω ότι κάποιους τους στεναχωρεί ιδιαίτερα. Θα συνεχίσουμε να τους στεναχωρούμε» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την εντύπωσή του από την πρώτη του συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθησή του «ότι και η απόφαση της Αγκελα Μέρκελ να συμπλεύσει με την ευρωπαϊκή γραμμή που χάραξε από κοινού με τον κ. Ολάντ και να μην ακολουθηθεί τον Ιούλιο του 2015 το σχέδιο Σόιμπλε, για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετατροπή της χώρας σε ένα στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων, δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει συνεργασία».

«Όπως είπα και στην ίδια, στην αρχαία ελληνική τραγωδία καλύτεροι φίλοι γίνονται εκείνοι που κάποια στιγμή υπήρξαν οι πιο σκληροί εχθροί» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

 

1 σχόλιο

  1. Καμμένε...Όλοι φταίτε, δεν γίνεται κάποιος που παίρνει σύνταξη 600 ευρώ να πίγενεται στα 400 ευρώ ΧΩΡΙΣ ΝΑ έχει κανένα ΆΛΛΟ εισόδημα, ΚΙΝΗΤΌ Η ΑΚΊΝΗΤΟ να του κόβετε το ΕΚΑΣ... Ένα ΜΗΝΙΆΤΙΚΟ ενός βουλευτή να είναι εισόδημα ΔΥΟ ΧΡΌΝΩΝ αυτού του ανθρώπου...ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΕ ΡΕ ΜΆΓΚΑ...

    Πως αλλιώς να σας το πούμε η να σας το γράψουμε; και από τα 400 ευρώ να φεύγει ΑΈΡΑΣ το κατοστάρικο από τον ΦΠΑ ΤΟΥ 24% ΓΙΑ ΝΑ ΦΆΕΙ ΡΎΖΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ... Εκκολάπτεται φίδια στον κόρφο σας όλο το πολίτικο σύστημα... με 300 ευρώ τι θα πληρώσει; ΔΕΗ--ΝΕΡΟ--ΦΑΓΗΤΟ--ΦΑΡΜΑΚΑ-- ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ--ΡΟΥΧΑ--ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ-- ΕΝΟΊΚΙΟ --και αν δεν έχει ενοίκιο ΕΝΦΙΑ;...

    Χτυπήσατε τους ποιο ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ με την Κατρουγκάλια λογική ...Θα μπορούσατε ΆΝΕΤΑ να πείτε πτωχευσάμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ η ανώτερη σύνταξη θα είναι (για πέντε χρόνια) 1.100 καθαρά και 650 η κατωτάτη... και ο μισθός του βουλευτή 3.000 ευρώ ΤΕΛΕΊΑ ΚΑΙ ΠΑΎΛΑ και τον μετακλητών και όλων τον Δ. υπαλλήλων ο ανώτερος 1.100 ευρώ και ο κατώτερος 750 ευρώ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΊΩΝ ΑΡΈΣΕΙ...Εξαίρεστε ελάχιστα επαγγέλματα ,δικαστές, σώματα ασφαλείας, ελεγκτές εφοριακούς ,ελεγκτές ΣΕΠΕ , Γ. γραμματείς ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ... ΤΕΛΟΣ...γαμώ τα αυτονόητα μου..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση