GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΜΕ ΠΟΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ο Παυλόπουλος "εξαγοράζει" τους αντιπάλους του (Βενιζέλο, Σημίτη, Μητσοτάκη)...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ένα ακόμη έγγραφο-φωτιά φέρνουμε σήμερα στο φως, μέσω του Press-Gr, για την κατάσταση που επι...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Ένα ακόμη έγγραφο-φωτιά φέρνουμε σήμερα στο φως, μέσω του Press-Gr, για την κατάσταση που επικρατεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το έγγραφο αφορά μια νέα απόσπαση υπαλλήλου από το υπουργείο Εσωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα μπορούσε να μην αποτελεί και είδηση αφού σχεδόν όλο το υπουργείο Εσωτερικών έχει ...μετακομίσει, εδώ και ενάμιση χρόνο, στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όμως αυτή είναι μια ειδική περίπτωση. Είναι ένα ρουσφέτι κορυφής με τον κ. Παυλόπουλο, που έχει ταυτιστεί με την κυβέρνηση Τσίπρα, να προσπαθεί να προσεταιριστεί τώρα τους επικριτές του...

Με το έγγραφο, με ημερομηνία 14 Ιουνίου 2016, που αποκαλύπτει το Press-gr, η Προεδρία της Δημοκρατίας ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη να εγκρίνει την απόσπαση του κ. Παναγιώτη Πασσά, ο οποίος σήμερα είναι Διευθυντής Διοικητικού του υπουργείου.

Ο κ. Πασσάς όμως έχει και μια άλλη ιδιότητα. Είναι στενός συγγενής του διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας πανεπιστημιακού και δικαστή Βασίλη Σκουρή, για την ακρίβεια είναι γαμπρός του. Ο κ. Σκουρής διετέλεσε πρόεδρος του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή αλλιώς του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο. Είναι ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη πρόεδρος θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμμετείχε στις υπηρεσιακές κυβερνήσεις το 1989 (κυβέρνηση Γρίβα) αλλά και το 1996 (κυβέρνηση Σημίτη) ως υπουργός Εσωτερικών.

Πολιτικά, ο  κ. Σκουρής είναι στενός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος μάλιστα το 2011 τον είχε προτείνει και για πρωθυπουργό πριν γίνει η επιλογή Παπαδήμου, όταν αποχώρησε ο Γ. Παπανδρέου και σχηματίστηκε η νέα κυβέρνηση με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Εχει ιδιαίτερη σημασία ότι ο Ευ. Βενιζέλος είχε τουλάχιστον μέχρι πρότινος καταγγείλει δημόσια, όπως και ο Α. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ, τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη μεροληπτική στάση του, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπέρ του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Παυλόπουλος αναζητούσε εδώ και καιρό τρόπο να εξασφαλίσει τη "σιωπή" και την αποδοχή του κ. Βενιζέλου όπως και του "εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ", περί τον κ. Σημίτη, που τον κατακρίνει συνέχεια.

Άραγε, με το ρουσφέτι αυτό, ο κ. Βενιζέλος τώρα θα σταματήσει; Θα φανεί...


Επίσης, κάτι ανάλογο επιδιώκεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος πέραν του σεβασμού του προς τον Β. Σκουρή είχε και ο ίδιος στενός συνεργάτη του στο υπουργείο τον κ. Πασσά, στο γάμο του οποίου στη Θεσσαλονίκη είχε παραστεί, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Press-gr. Θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο για το προεδρικό αξίωμα κατηγορώντας τον για την φαυλότητα του παρελθόντος....

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η μετακίνηση αυτή γίνεται μολονότι αποψιλώνεται το υπουργείο από έμπειρα στελέχη καθώς ο κ. Πασσάς είχε ανώτερη θέση (ισορροπώντας και πολλές αντιθέσεις στους κόλπους της πολιτικής ηγεσίας) και τώρα δέχεται, όπως λένε οι πληροφορίες του Press-Gr, να πάει σε μια θέση χαμηλότερης βαθμίδας, αλλά πάντως στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αυτό και μόνο του ενισχύει την πολιτική διάσταση του ρουσφετιού...


2 σχόλια

  1. Εντελώς γελοίο το ντοκουμέντο σας - αποκάλυψη. Θεωρείτε ρουσφέτι κάποιος να φεύγει από θέση διευθυντού και να πηγαίνει σε χαμηλότερη βαθμίδα;Είναι προφανές ότι ο συντάκτης σας (Στάθης Παλαιολόγος) βρίσκεται σε παραλήρημα συνωμοσιολογίας και ίντριγκας.
    (Μήπως ρε Στέφανε να το γυρίσεις στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ).

    Ανδρέα, δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος που έχεις πάρει.
    Συνέχισε να μας διασκεδάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συμβουλεύω να πεις του πληροφοριοδότη σου Α.Δ. την επόμενη φορά να σου εξασφαλίσει κανένα σοβαρό έγγραφο, για να μην αναγκάζεσαι να γράφεις κουτσομπολιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση