GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Ενισχύεται η αξία της ψήφου και ανακόπτεται η εκλογική αποχή

Μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προώθηση της απλ...


Μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προώθηση της απλής αναλογικής, στέλνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, με αποκλειστική δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Φίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο:

«Με την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία θεσπίζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά στη χώρα μας η απλή αναλογική και αναγνωρίζεται στους νέους το δικαίωμα ψήφου από τα 17 χρόνια. Πρόκειται για αλλαγές που αναβαθμίζουν τη δημοκρατία και σηματοδοτούν την προσπάθεια να ενισχυθεί η αξία της ψήφου και να ανακοπεί το κύμα εκλογικής αποχής και απαξίωσης της πολιτικής.

Για μεν τη ΝΔ και τους δορυφόρους της, κόμματα και πρόσωπα, ήταν αναμενόμενη η αρνητική στάση. Ελπίζουμε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί ότι η εκβιασμένη ψήφος, με σχήματα ενισχυμένης αναλογικής, δεν οδηγεί στην πολιτική σταθερότητα. Αντιθέτως, δημιουργεί αλαζονεία, αυταρχισμό και πελατειακό κράτος, όλα αυτά που απομάκρυναν τον πολίτη από την πολιτική και οδήγησαν την χώρα στην κρίση. Αυτά πρέπει να υπερβούμε για να γυρίσουμε σελίδα.

Είναι η γνήσια καταγραφή της λαϊκής θέλησης, που διαμορφώνει δυνατότητες για στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις, που θα υπηρετούν ριζικά διαφορετικές, κοινωνικά-πολιτικά, προτάσεις. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση