GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γερμανοί φοβούνται την αύξηση του αριθμού των προσφύγων

Το 63% των κορυφαίων Γερμανών παραγόντων της οικονομίας, της πολιτικής και της διοίκησης φοβάται πως ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθ...


Το 63% των κορυφαίων Γερμανών παραγόντων της οικονομίας, της πολιτικής και της διοίκησης φοβάται πως ο αριθμός των προσφύγων θα αυξηθεί, ενώ το 62% υποστηρίζει μια πιό αυστηρή προσφυγική πολιτική, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Αλενσμπαχ για λογαριασμό της έγκριτης εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung και του γερμανικού οικονομικού περιoδικού Capital. Σημειώνεται επίσης ότι με την περυσινή πολιτική της υπέρμετρης είσοδου προσφύγων της καγκελαρίου Μέρκελ τασσόταν το 50% της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

Η ακολουθούμενη τώρα πιο περιοριστική πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο προσφυγικό βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση στα ηγετικά στελέχη της χώρας. Σημαντικότερη αιτία για την υποχώρηση του αριθμού των προσφύγων στη Γερμανία θεωρούν οι 506 ερωτηθέντες το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου. Υπέρ της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας τάσσεται το 75% της γερμανική ελίτ, όπως αναφέρεται στο αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της FAZ.

Εν τούτοις, το 60% των ερωτηθέντων απορρίπτει την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και το 98% αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει εκπληρώσει η χώρα αυτή τις προϋποθέσεις για την ένταξή της στην Ε.Ε στο ορατό μέλλον. Ουσιαστικές αμφιβολίες εκφράζονται επίσης για την πολιτική αξιοπιστία και την σταθερότητα στην Τουρκία, αν και η δημοσκόπηση έγινε πριν από την απόπειρα πρξαικοπήματος.

Tα συμπεράσματα της έρευνας, στα οποία περιλαμβάνονται οι απόψεις για τις συνέπειες του Brexit, καθώς επίσης και για τις επιδόσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, θα παρουσιαστούν σήμερα στο Βερολίνο.

Στην έρευνα απάντησαν πρόεδροι ή αντιπρόεδροι των κοινοβουλίων των κρατιδίων και της Ομοσπονδίας, επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων, υπουργοί και υφυπουργοί, διοικητές ή πρόεδροι τοπικών και ομοσπονδικών κρατικών αρχών και δημοσίων ιδρυμάτων του δημόσιου τομέα της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση