GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ο Ρουπακιάς σε τελετή ορκωμοσίας μελών της ΧΑ

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, να συμμετέχει ως σημαίν...


Ένα βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, να συμμετέχει ως σημαίνον στέλεχος του Πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής σε τελετουργικό ορκωμοσίας δόκιμων μελών, φέρνει στο φως σήμερα η “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Το βίντεο, σύμφωνα με την εφημερίδα, προέρχεται από την κατασκήνωση χρυσαυγιτών στην περιοχή του ποταμού Νέδα, στην Ηλεία, τον Αύγουστο του 2013, και σε αυτό καταγράφονται τα επίδοξα μέλη της Χρυσής Αυγής που ορκίζονται μπροστά στα ηγετικά στελέχη του Πυρήνα της Νίκαιας, και συγκεκριμένα στον πυρηνάρχη Γεώργιο Πατέλη, τον υπεύθυνο πολιτικής δράσης Ιωάννη Καζαντζόγλου, τον υπεύθυνο ιδεολογικού και εκπαίδευσης Γεώργιο Τσακανίκα και τον αναπληρωτή οικονομικό υπεύθυνο, που δεν είναι άλλος από τον Γεώργιο Ρουπακιά.

«Κάποιος που ορκίζεται ακολουθείται από τον όρκο του στον θάνατο. Κάποιος ο οποίος δίνει έναν όρκο και για τον οποιονδήποτε λόγο δεν τον τηρεί, είτε από δόλο είτε από εξωγενείς παράγοντες, κρίνεται επίορκος», λέει ο Τσακανίκας διαβάζοντας από κείμενο και προειδοποιεί τους νέους χρυσαυγίτες για την τιμωρία που θα τους βρει αν παραβούν τον όρκο που ετοιμάζονται να δώσουν: «Οσο πιο μεγάλη είναι η καταπάτηση του όρκου τόσο πιο αυστηρή θα είναι και η αντιμετώπιση του επίορκου. Για ένα κίνημα ή ομάδα με αυξημένο το αίσθημα της τιμής, του καθήκοντος και της αφοσίωσης, η καταπάτηση του όρκου αποτελεί ζήτημα χειρίστου είδους ατόμου, το οποίο οι υπόλοιποι ορκισμένοι, από οργή και μόνο, θα είναι υποχρεωμένοι να τον καταδιώξουν και με σιδερένια πυγμή να του καταδείξουν το λάθος του».

«Οπλισέ μας με ατσάλινη θέληση και ανδρεία ώστε να κοιτάξουμε τον προαιώνιο εχθρό στα μάτια και να τον συνθλίψουμε χωρίς κανένα έλεος», λέει στο τέλος ο Τσακανίκας και απαγγέλλει τα λόγια του όρκου, ζητώντας από τους δόκιμους να τα επαναλαμβάνουν, πράγμα που κάνουν με το χέρι ψηλά: «Ορκίζομαι/ ότι δεν θα θέσω σε υψηλότερη μοίρα τη ζωή από την ελευθερία/ Ούτε τον Αρχηγό θα εγκαταλείψω/ Ούτε ζωντανό ούτε νεκρό/ Αλλά από τους συναγωνιστές που έπεσαν κατά τη μάχη/ Ολους θα δοξάσω/ Και όταν ο αγώνας τελειώσει/ Θα τιμήσω σαν αδερφό/ Κάθε συναγωνιστή/ Εκείνοι όμως που προτίμησαν να προδώσουν/ όλους αδίστακτα θα τιμωρήσω/ Την ιερή φλόγα της φυλής μου/ Ορκίζομαι να προστατεύω/ Ωστε να τους φωτίζει/ Και να τους καθοδηγεί/ στο χάος των αιώνων».

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση