GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαλάφας: Κορυφαία επιλογή στη νεότερη πολιτική ιστορία ο εκλογικός νόμος

Κορυφαία επιλογή στη νεότερη πολιτική ιστορία χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτ...


Κορυφαία επιλογή στη νεότερη πολιτική ιστορία χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας.

"Αν γίνει αποδεκτή η επιλογή μας για απλή αναλογική και των 300 εδρών και η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, σε συνδυασμό με την συνταγματική μεταρρύθμιση, θα έχουμε τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στην Αριστερά και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη να εφαρμοσθεί η απλή αναλογική. Αυτό, μαζί με το δικαίωμα ψήφου από τα 17 χρόνια, που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη συναίνεση συνιστούν, κατά την άποψή μας, τεράστια πρόοδο", υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος κυρίως προς το ΚΚΕ αναφέρθηκε στο όριο του 3%, για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και σημείωσε ότι απολύτως απλή αναλογική μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα γίνει μια περιφέρεια.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Μπαλάφας, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι είναι αντίθετη με την αναλογική εκπροσώπηση, αισθάνεται φόβο μπροστά στη διεύρυνση της πολιτικής συμμετοχής και επισείει τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Ποτάμι είπε ότι "δείχνει να πνίγεται στις αντιφάσεις του και να καταλήγει ουραγός της Νέας Δημοκρατίας".

Απευθυνόμενος τέλος στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε ότι πριν από ένα χρόνο κατέθεσαν πρόταση νόμου "σχεδόν ίδια με αυτή που καταθέτουμε", όπως είπε, αλλά τώρα δεν την ψηφίζουν.

"Η απλή αναλογική ήρθε πρώτη φορά και δεν πρέπει να την κλωτσάτε", κατέληξε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γενηματά, η κ. Γενηματά είχε διευκρινίσει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει εκλογικό νόμο σε δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση