GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Ο εκλογικός σας νόμος δεν θα εφαρμοστεί ποτέ

Για μικροκομματικές μεθοδεύσεις, σχέδιο ακυβερνησίας και πολιτικό αμοραλισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσ...


Για μικροκομματικές μεθοδεύσεις, σχέδιο ακυβερνησίας και πολιτικό αμοραλισμό κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο.

«Οδεύετε σε μια βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό προσπαθείτε να στερήσετε την εξουσία από τη ΝΔ», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Θέλουνε ακυβερνησία και παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς επειδή ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα ηττηθούν κατά κράτος, και προσπαθούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην εξουσία ακόμη και από θέση μειοψηφίας».

Ο εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει, γιατί θα βρει απέναντι μία συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα ακυρώσουν στο σχέδιο για ακυβερνησία στην επόμενη Βουλή, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Χρειαζόμαστε αλήθεια και εμπιστοσύνη, ηγεσία, σχέδιο και όραμα, για να αφήσουμε πίσω την κρίση και το μνημόνιο, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο για να πετύχουμε τους στόχους».

«Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία, η ΝΔ ήταν υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής, θέλουμε ένα σύστημα που να εξασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα. Πότε η ΝΔ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο για να ικανοποιήσουν κομματικά οφέλη», σημείωσε. «Η απλή αναλογική παράγει βραχύβιες κυβερνήσεις. Ποιος θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν δεν ξέρει πόση θα είναι η ζωή μιας κυβέρνησης;», διερωτήθηκε.

«200 ψήφους δεν θα βρείτε, και δεν θα βρίσκατε ούτε αν ψήφιζε η Χρυσή Αυγή την οποία χαϊδεύατε...», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Να μη θυμίσω τι είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ότι 'στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι'», προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Βούτση.

«Κάνετε ό,τι σας βολεύει σαν κυβέρνηση και όχι αυτό που βολεύει τη χώρα. Είναι μία προσπάθεια της κυβέρνησης για να μεταθέσει την κουβέντα μακριά από τα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας. Μου θυμίζετε έναν βομβιστή που πριν φύγει από την εξουσία βάζει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος. Η ΝΔ θα ορθώσουμε ένα τοίχος ευθύνης απέναντί σας. Δεν θα βρείτε τις 200 ψήφους και θα υποστείτε μία δεινή ήττα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε πως αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα φέρει στη Βουλή νέο εκλογικό νόμο.

«Αμέσως μετά τις εκλογές που θα έχουμε κερδίσει εμείς θα ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα νέο εκλογικό νόμο και εκεί θα επιδιώξουμε να πετύχουμε τις μέγιστες συγκλήσεις. Να συζητήσουμε τα θέματα των εκλογικών περιφερειών, να δώσουμε δυνατότητα συμμετοχής στους Έλληνες του εξωτερικού και φυσικά και την αναλογικότητα του μπόνους για το πρώτο κόμμα. Θα επιδιώξουμε τις συναινέσεις από την πρώτη μέρα που θα έρθουμε στην εξουσία και θα φέρουμε ένα σύγχρονο εκλογικό νόμο που θα αντιμετωπίζει τις παθογένειες. Ο νόμος που θα ψηφιστεί απόψε δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Το ίδιο μικρό καλάθι κρατάω και για την συνταγματική αναθεώρηση. Κάνω έκκληση να μην αφήσουμε την ευκαιρία της αναθεώρησης να πάει χαμένη. Η κυβέρνηση σας σήμερα θα υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα. Η απλή αναλογική δεν θα εφαρμοσθεί στις επόμενες εκλογές. Και αυτό δεν είναι μια νίκη της ΝΔ αλλά μια νίκη της χώρας η οποία χρειάζεται σταθερότητα και όχι ακυβερνησία. Χρειάζεται δημοκρατικές λύσεις. Αυτά χρειάζονται οι Έλληνες και εμείς εγγυόμαστε πως η επόμενη ημέρα για την χώρα θα είναι καλύτερη. Η επικίνδυνη περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πλησιάζει στο τέλος της», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε ακόμη ότι η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο είναι μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα θέματα της οικονομίας, που είναι δυσάρεστα για την κυβέρνηση. «Ένα κλίμα συλλογικής κατάθλιψης έχει επικαθήσει σαν τοξικό νέφος επάνω από την χώρα, σε αυτό το κλίμα η συζήτηση για τα θεσμικά ζητήματα ακούγεται σαν υπεκφυγή, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Δυστυχώς η κυβέρνηση με απροκάλυπτο τρόπο παίζει με τους θεσμούς. Πέρυσι είχαμε το δημοψήφισμα-παρωδία, ακολούθησαν η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, οι απροκάλυπτες παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και τώρα έρχεται και η πρόταση για την απλή αναλογική. Θυμίζετε εκείνον που πριν εγκαταλείψει την εξουσία, βάζει μία βόμβα στα θεμέλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση