GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεριόριστη ρευστότητα στις τουρκικές τράπεζες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σιμσέκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο. Η κεντρική τράπεζα θα παράσχει απεριόριστη ρευστότητα στις τ...


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σιμσέκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο. Η κεντρική τράπεζα θα παράσχει απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ είπε στους επενδυτές να μην ανησυχούν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, γράφοντας σήμερα στο Twitter πως η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο και έχει λάβει "όλα τα απαραίτητα μέτρα" έπειτα από διαβούλευση με την κεντρική τράπεζα και το θησαυροφυλάκιο.

Ο Σιμσέκ δεν διευκρίνισε ποια μέτρα είναι αυτά. Ανέφερε επίσης στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter πως η πολιτική σταθερότητα στην Τουρκία έχει ενισχυθεί μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

"Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Έχουμε τον έλεγχο. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία", έγραψε.

Εξάλλου, σε σημερινή ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ανέφερε ότι θα παράσχει απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι αγορές χρήματος.

Η τράπεζα ανέφερε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και πως όλες οι αγορές και τα συστήματα της κεντρικής τράπεζας θα είναι ανοικτά μέχρι την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση