GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυστραλία: Ελπίζει ότι θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση ο Τέρνμπουλ

Ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι πιστεύει πως θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρν...


Ο απερχόμενος συντηρητικός πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι πιστεύει πως θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση παρά την απουσία καθαρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για το κόμμα του στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

«Βασιζόμενος στη γνώμη των στελεχών του κόμματος, μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι έχουμε τη δυνατότητα να σχηματίσουμε κυβέρνηση συνασπισμού στο νέο κοινοβούλιο», δήλωσε ο Μάλκομ Τέρνμπουλ στους υποστηρικτές του τη νύκτα της Κυριακής (τοπική ώρα στην Αυστραλία).

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, ο απερχόμενος συντηρητικός συνασπισμός δεν έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της βουλής απέναντι στο Εργατικό Κόμμα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας.

Για την απόλυτη πλειοψηφία, ο πρωθυπουργός Μάλκομ Τέρνμπουλ πρέπει να εξασφαλίσει 76 από τις 150 έδρες της βουλής των αντιπροσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση