GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Ναι στη δημοσιονομική πειθαρχία υπό τον όρο να μην κατεδαφιστεί το κοινωνικό κράτος

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ολλανδία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Κοινωνικό και Οικονο...


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ολλανδία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Κοινωνικό και Οικονομικό Συμβούλιο των Κάτω Χωρών (SER), όπου σύμφωνα με πληροφορίες,  στην τοποθέτησή του, επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν συνεχισθεί η ίδια πολιτική λιτότητας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη παύει να είναι η ελκυστική Ένωση, που προσήλκυε τα κράτη και αυτό το έδειξε και το Βρετανικό Δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα ανησυχητικά ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη και ιδίως στην ανεργία των νέων ανθρώπων, την οποία και χαρακτήρισε θρυαλλίδα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους την οποία  όρισε κυρίως σε δυο βάσεις: Πρώτον στις σχέσεις εργασίας και δεύτερον στο ασφαλιστικό σύστημα και ειδικότερα στον άξονα των υπηρεσιών υγείας. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη θωράκισης των εργασιακών σχέσεων αλλά και στην υποχρέωση να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος.

Όπως, επισήμανε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κοινωνικό κράτος συνιστά «κορωνίδα» της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ήδη από την ίδρυση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και επισήμανε ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική πειθαρχία, υπό τον όρο, όμως, να μην οδηγήσει στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. 

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση της Ελλάδας για τον Ολλανδικό θεσμό του «Πορτοκαλεώνα» (“Orange Grove”) και την εφαρμογή του στην Ελλάδα, ως προς την στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας των νέων, που κρατάει στην Ελλάδα νέους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση