GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελική έρευνα για τον ρόλο του Ανθ. Θωμόπουλου στην Τράπεζα Πειραιώς

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα...


Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Ράικου με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Ανθ. Θωμόπουλο ότι δεν διασφάλισε τα συμφέροντα της Τράπεζας.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αντ. Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης που ανέλαβαν τη διερεύνηση των καταγγελιών θα εξετάσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, εάν, μεταξύ άλλων, διαπράχθηκε το αδίκημα της απόπειρας απιστίας και εάν εθίγησαν τα συμφέροντα της Τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση της.

Οι καταγγελίες
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, βάσει των όποιον ο κ. Θωμόπουλος, όταν είχε το τιμόνι της Τράπεζας Πειραιώς, ανέλαβε στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Ενώ διαβεβαίωσε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί.

Τα στελέχη της Τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε άμεση κινητοποίησή τους για να εξευρεθούν τα κεφαλαία και να επιλυθεί το πρόβλημα, χωρίς να κινδυνεύσει η επιβίωση της Τράπεζας πριν εκπνεύσουν οι προθεσμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση