GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άσχημα ξεκίνησε το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, όπου εκλέγεται ο Τραμπ

Άσχημα ξεκίνησε από πολλές απόψεις το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ, όπου ο Τραμπ αναμένεται να λάβει το χρίσμα της υποψη...


Άσχημα ξεκίνησε από πολλές απόψεις το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ, όπου ο Τραμπ αναμένεται να λάβει το χρίσμα της υποψηφιότητας για τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Το χρίσμα θα δοθεί την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα του τετραήμερου συνεδρίου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας, ο δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία δεσμεύτηκε ενώπιον των συμμετεχόντων για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

"Θα κερδίσουμε", δήλωσε απλώς ο Τραμπ.

Παραλίγο... ανταρσία

Αν και ο Τραμπ έχει το χρίσμα στο... τσεπάκι καθώς έμεινε και ο μόνος υποψήφιος, οι Ρεπουμπλικάνοι είναι φανερά διχασμένοι για τον υποψήφιο του κόμματος. Μάλιστα, οι ψηφοφόροι που δεν επέλεξαν τον Ντοναλντ Τράμπ στις εσωκομματικές εκλογές, είναι συνολικά περισσότεροι από όσους τελικά τον ψήφισαν

Νωρίτερα,μερίδα συνέδρων - η εσωκομματική αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος - επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία για την έγκριση της υποψηφιότητάς του. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και οι εργασίες συνεχίστηκαν.

Επίσης, ηχηρές είναι οι απουσίες της οικογένειας Μπους αλλά και του κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ.

Ωστόσο, στο Κλίβελαντ θα ταξιδέψει για να στηρίξει τον Τραμπ ο πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησία της Βρετανίας (UKIP) και κεντρική φιγούρα στην καμπάνια υπέρ του Brexit και εκφραστής των ίδιων πολιτικών με τον Τραμπ (κυρίως στο μεταναστευτικό), Νάϊτζελ Φάρατζ.

Πυροβολισμοί κοντά στο συνέδριο

 Πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα κοντά σε όχημα μεταγωγών της αστυνομίας που βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιείται το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στο Κλιβελαντ, χωρίς να υπάρξουν ευτυχώς τραυματίες.

Σύμφωνα με το κέντρο πληροφοριών της αστυνομίας του Κλίβελαντ που έχει την επίβλεψη της ασφάλειας του συνεδρίου, τα πυρά δεν στόχευαν το όχημα της αστυνομίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρονται πυρά στο Κλίβελαντ, την πόλη που φιλοξενεί το συνέδριο στο οποίο αναμένεται ο Ντόναλντ Τραμπ να εξασφαλίσει το χρίσμα του κόμματος ώστε να είναι υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον φόβο των επεισοδίων και με δεδομένο ότι στο Κλίβελαντ επιτρέπεται η οπλοκατοχή. 
 
Οι αρχές περιμένουν μεγάλες διαδηλώσεις έξω από το κτίριο όπου διεξάγεται το συνέδριο, από πολίτες και οργανώσεις που αντιδρούν σε ό,τι πρεσβεύει ο υποψήφιος των Συντηρητικών, κυρίως την ξενοφοβία, τα ρατσιστικά σχόλια και τον μισογυνισμό. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση