GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  Απέτυχε η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος Η κατάσταση παραμένει χαώδης και ρευστή Ενώ οι συλλήψε...


Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

Απέτυχε η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος
Η κατάσταση παραμένει χαώδης και ρευστή

Ενώ οι συλλήψεις στρατιωτικών κατά 100άδες συνεχίζονται στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα, αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα ποιό θα είναι το αύριο στην Τουρκία. Γεγονός είναι πάντως, ότι στο πραξικόπημα δεν μετείχε η ανώτατη ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυναμεων. Οι κεφαλές του κινήματος είναι συνταγματάρχες, ταγματάρχες και λοχαγοί. Ούτε καν ένας ταξίαρχος! Βέβαιο φαίνεται επίσης να είναι, ότι είχαν ενθαρρυνθεί από τον ιεροκήρυκα Γκιουλέν, γνωστό για τις διασυνδέσεις του με την αμερικανική CIA και αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών του Μεσανατολικού χώρου.
Υστερα από ένα τρίωρο περίπου, οι συνταγματάρχες έχαναν βαθμιαία τον έλεγχο, οπότε η έκκληση του Ερντογάν στο λαό να βγεί στους δρόμους και τις πλατείες έφερε τα πάνω κάτω. Λίγο αργότερα, ομάδες στρατιωτικών άρχισαν να παραδίδονται στην αστυνομία, οι δυνάμεις της οποίας παρέμειναν εξ αρχής πιστές στον Ερντογάν.
Προς το παρόν φαίνεται να επιβάλλεται ο Ερντογάν ενώ θα ακολουθήσουν συλλήψεις, ανακρίσεις, δίκες και διώξεις κατά των ενεχόμενων στο κίνημα στρατιωτικών. Το πότε και πως θα συνέλθει η Τουρκία από την Ιουλιανή αυτή περιπέτεια παραμένει άγνωστο. Εξ ίσου άγνωστο φαίνεται να είναι πλέον και το μέλλον του προέδρου Ερντογάν. Το θετικό που προκύπτει είναι η αποφυγή ενός εμφυλίου πολέμου στη γείτονα, τον οποίο θα πλήρωνε ασφαλώς κι η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση