GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ομπάμα εκτιμά ότι οι σχέσεις Βρετανίας–ΕΕ θα εξομαλυνθούν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί, τονίζοντας ότι το Brexit εγείρει πολλά ερ...


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η συμμαχία των ΗΠΑ με τη Βρετανία θα διατηρηθεί, τονίζοντας ότι το Brexit εγείρει πολλά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν για την ομαλή μετάβασή τους σε ένα νέο επίπεδο σχέσεων.

Για το ΝΑΤΟ, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν έχει αμφιβολία πως η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ικανά μέλη της συμμαχίας, σε αμυντικό επίπεδο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ευρωπαϊκή άμυνα.

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην ανάγκη επιβεβαίωσης από το ΝΑΤΟ της υποστήριξης της συμμαχίας σε κάθε κράτος-μέλος της, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και ενίσχυσης της υποστήριξης προς την Ουκρανία, σύμφωνα με την εφημερίδα “The Financial Times”.

Επίσης, δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών των κρατών-μελών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση